• Churchill’s 10 Years Old Tawny Port

Churchill’s 10 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 0 Spaarpunten i
0,00

Churchill’s 10 Years Old Tawny Port heeft een helder steen rode kleur. Een elegante en subtiele 10 jaar oude port met expressieve tonen van droog fruit in combinatie met hint van sinaasappel zeste. Vol van smaak, fris en verfijnd met een rijke aanhoudende afdronk.

Een goede 10 jaar oude tawny port moet de complexiteit van zijn leeftijd hebben plus jeugdige frisheid en mooie zuren. Dit is de kunst van het blenden van een port met de gemiddelde leeftijd van 10 jaar. Churchill’s 10 Years Old Tawny Port is hiervan een klassiek voorbeeld. De blend combineert de mineraliteit van de grond en de zuiverheid van het fruit, met een notige complexiteit van opvoeding in houtenvaten.

De druiven zijn afkomstig van “A-wijngaarden” uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek. De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Serveer Churchill’s 10 Years Old Tawny Port als aperitief of digestief. Ook zeer geschikt als begeleider van zachte kazen, vruchtencake, crème brulée of aardbeien. Serveertemperatuur: 10-12 graden

Deze fruitige port is gefilterd en nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Francisca
Tinta nacional
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)50cl
Alcohol19.5%

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

Quinta da Gricha

In 1999 heeft Churchills Port Quinta da Gricha aangekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852! Sinds de acquisitie van Quinta da Gricha maakt Churchill’s niet alleen Port maar ook gewone wijnen onder de naam Churchill’s Estates. Deze zijn sinds 2004 op de markt en deze zijn, net als de Ports, van een uitstekende kwaliteit. In de huidige wijnmarkt staat Churchill’s te boek als een high quality ‘boutique’ Port and Douro Wine Company gespecialiseerd in premium Port en verschillende Douro wijncategorieën.