• Churchill’s 10 Years Old Tawny Port

Churchill’s 10 Years Old Tawny Port

Churchill’s 10 Years Old Tawny Port heeft een helder steen rode kleur. Een elegante en subtiele 10 jaar oude port met expressieve tonen van droog fruit in combinatie met hint van sinaasappel zeste. Vol van smaak, fris en verfijnd met een rijke aanhoudende afdronk.

A rich brick red colour with flashes of amber, elegant and subtle, complex on the nose, with expressive notes of dry fruits combined with hints of Orange peel, full on the mouth, this 10 years Old Tawny Port shows an excellent vinosity and freshness, allowing it to finish long and persistent.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 69 Spaarpunten
23,95

Uitgebreide omschrijving

Churchill’s 10 Years Old Tawny Port heeft een helder steen rode kleur. Een elegante en subtiele 10 jaar oude port met expressieve tonen van droog fruit in combinatie met hint van sinaasappel zeste. Vol van smaak, fris en verfijnd met een rijke aanhoudende afdronk.

Een goede 10 jaar oude tawny port moet de complexiteit van zijn leeftijd hebben plus jeugdige frisheid en mooie zuren. Dit is de kunst van het blenden van een port met de gemiddelde leeftijd van 10 jaar. Churchill’s 10 Years Old Tawny Port is hiervan een klassiek voorbeeld. De blend combineert de mineraliteit van de grond en de zuiverheid van het fruit, met een notige complexiteit van opvoeding in houtenvaten.

De druiven zijn afkomstig van “A-wijngaarden” uit de Cima Corgo, het hart van de Portstreek. De wijn is een blend van vele druivenrassen waaronder de belangrijkste soorten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cão, Tinta Barroca, Touriga Franca en Tinta Francisca.

Serveer Churchill’s 10 Years Old Tawny Port als aperitief of digestief. Ook zeer geschikt als begeleider van zachte kazen, vruchtencake, crème brulée of aardbeien. Serveertemperatuur: 10-12 graden

Deze fruitige port is gefilterd en dient na botteling gedronken te worden. Nadat de fles is geopend kan men deze nog een maand bewaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Churchills Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Francisca
Tinta nacional
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)50cl
Alcohol19.5%

Churchills Port

In de portwereld kennen we vele oude spelers, bedrijven die eeuwen geleden zijn opgericht en ondertussen zelfs een begrip zijn geworden. Daartussen is Churchills Port "nieuw". Opgericht in 1981 door John Graham die de lange en bekende traditie van zijn familie in de Port wilde voortzetten maar tegelijkertijd ook zijn eigen port stijl wil creëren.

Het bedrijf is vernoemd naar zijn vrouw, Caroline Churchill. Churchills Port komt  "net" kijken tussen de "oude" portbedrijven en heeft met vrijere en gedurfde aanpak ervoor gezorgd dat het (in slechts 30 jaar) een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.