• Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi 2010

Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi 2010

Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi  is een Chianti van bijzondere kwaliteit. Heeft de kenmerkende rode fruit smaak die prachtig versmolten is met de rijpe tannines en het aanwezige hout in de wijn. Deze Chianti Classico Riserva DOCG Berardo is een traditioneel gemaakte Chianti van de beste kwaliteit.

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Castello di Bossi hier >

Uitgebreide omschrijving

Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi is een Chianti van bijzondere kwaliteit. Heeft de kenmerkende rode fruit smaak die prachtig versmolten is met de rijpe tannines en het aanwezige hout in de wijn. Deze Chianti Classico Riserva DOCG Berardo is een traditioneel gemaakte Chianti van de beste kwaliteit. Men gebruikt enkel de beste druiven (100% Sangiovese) die gemiddeld zo'n 27 jaar oud zijn. De druiven worden met de grootste zorg handmatig geplukt. De wijn rijpt 24 maanden op houten vaten en daarna nog 12 maanden op de fles. 

Bekroningen Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi 2010:

  • 94/100 James Suckling
  • 93/100 The Wine Advocate

Chianti Classico Riserva Berardo Castello di Bossi is heerlijk bij een lekker plankje met belegen kaas en stevige worstsoorten, rijke pasta gerechten, gegrild vlees en wild. Zeker een wijn om even voor te gaan zitten en de verschillende lagen en nuances te ontdekken. Een echte aanrader!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Castello di Bossi
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Toscane
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Castello di Bossi

Het Italiaanse wijnhuis 'Castello Di Bossi' is gevestigd in de commune van Castelnuovo Berardenga, te midden van altijd groene bossen en lange rijen wijnstokken.

Met zijn eeuwenoude bomen, fossiele bedden en rijk gevarieerde inheemse vegetatie, is het een unieke en prachtige plaats die altijd nieuwsgierigheid weet op te wekken bij zijn bezoekers. Castello Di Bossi streeft ernaar het potentieel van dit prachtige landgoed zoveel mogelijk te benutten, zonodig met behulp van de moderne technologie, maar tegelijkertijd ook met eerbied voor de eeuwenoude Chianti traditie. Deze visie heeft inmiddels tot erkenning geleid binnen de internationale wijnwereld.