Login en profiteer van extra voordeel
  • Chemin des Lions Pinot Noir Merlot

Chemin des Lions Pinot Noir Merlot

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Hoe smaakt Chemin des Lions Pinot Noir Merlot?

Chemin des Lions Pinot Noir Merlot is een niet alledaagse blend van Pinot Noir met Merlot. Met als resultaat een zachte rode wijn met rijp rood fruit en soepele tannines. Deze wijn is zeer smaakvol door zijn fruit die mooi gecomplimenteerd wordt door een lichte kruidigheid en een mooie vanille toon. Zwoel, hartverwarmend en zijdezacht. Blijf daar maar eens vanaf... Echt een toppertje!

Waar komt deze Franse rode wijn vandaan?

De pinot noir en merlot druiven komen van wijngaarden die rond het dorp Pépieux liggen, (tussen Carcassonne en Narbonne), met de mediterrane invloeden van de Golfe du Lion. Deze rode wijn van Chemin del Lions bestaat voor 50% uit (op frans eiken gerijpte) merlot aangevuld met 50% Pinot Noir. Hiermee is het gelijk een niet allerdaagse blend door deze bijzondere verhouding. Een korte maceratie op lage temperatuur van de Pinot Noir zorgt ervoor dat alleen lichte en soepele tannines in de wijn te vinden zijn. Maar onderschat de subtiele kracht van de Merlot niet met zijn rijp fruit, zeer geschikt voor houtopvoeding. Deze samenvoeging maakt van deze wijn een ronde, vlotte, passe-partout.

Chemin des Lions Pinot Noir Merlot bestellen

Dit is een bijzonder aangename Franse rode wijn om zo te drinken maar kan ook zeker bij de maaltijd. Denk aan lamsvlees, gevogelte, pasta's, pizza, sappige biefstuk of lekker bij een kaasplankje met romige kazen. Het is echt genieten met Chemin des Lions Pinot Noir Merlot en voor het het weet zit je aan de 2e glas. Chemin des Lions Pinot Noir is eenvoudig online te bestellen en je hebt hem snel in huis.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Chemin des Lions
Druivensoort Merlot
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Chemin des Lions

Deze bijzonder smaakvolle wijnen uit het zuiden van Frankrijk zijn vernoemd naar de paden, de "Chemins", tussen de wijnranken. De wijnboer en zijn team lopen hierop tussen de wijnranken door om de wijngaarden te inspecteren en te onderhouden. Ook worden deze paden natuurlijk veelvuldig gebruikt tijdens het groeiseizoen om de druiven te controleren op hun rijpheid en uiteindelijk te oogsten. De wijngaarden van Chemin des Lions liggen ideaal gesitueerd bij de "Golfe du Lion", een grote zeebaai in het noordwesten van de Middellandse zee met zeer belangrijke maritieme en mediterrane invloed op de wijngaarden. Van hieruit wordt koele lucht aangevoerd in dit zonovergoten deel van Frankrijk, waardoor de wijnen uiteindelijk verfijnder en eleganter worden. Al met al een uitgelezen (micro-)klimaat voor verrassende wijnen.