Login en profiteer van extra voordeel
  • Châteauneuf-du-Pape Reine Jeanne Rouge

Châteauneuf-du-Pape Reine Jeanne Rouge

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 90 Spaarpunten i

Mooie robijnrode kleur, schitterend en zuiver. In de neus heerst een krachtig geheel van rood fruit en kruiden. Een lichte hint van hout. In de mond heersen fruit, tannines en drop. Volle intense smaak, veel structuur en een mooie finale.

Passend bij: blauwe kazen, rood vlees, wild, Grillades, Oude kaas, Vederwild, Fazant, patrijs of kwartel, Haarwild, haas, ree, hert, konijn, Ossenhaas, Geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Cinsault
Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
SmaakVolle intense smaak, veel structuur en een mooie finale. Traditioneel met lagering gedurende 12 maanden op Eiken vaten.
Inhoud fles(cl)75

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant