• Chateau Vieux Tertre

Chateau Vieux Tertre

Schitterende Saint Emilion Grand Cru met kruidige nuances. Glanzend robijnrood van kleur met een mooie paarse tint. Frisse, fruitige, complexe geur met nuances van bessen, bramen en truffel. De smaak is vol, gul en soepel en kenmerkt zich door zachte tannines. Daarnaast indrukken van rood fruit en kruiden. Middellange, zachte afdronk met zachte tannines. Deze wijn heeft 14 maanden houtlagering gehad en is gemaakt van de druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon. 

Uitgebreide omschrijving

De Saint Emilion is zonder twijfel één van de meest gerenommeerde wijnstreken ter wereld. De druivensoort die in de Saint Emilion voornamelijk wordt gebruikt is de Merlot. Hierdoor ontstaan wijnen met een fluwelig karakter en een goede structuur. Deze wijnen kunnen zeer lang worden bewaard wat vervolgens wordt beloond met een verleidelijke geur en een uiterst verfijnde smaak. Schitterende Saint Emilion Grand Cru met kruidige nuances. Glanzend robijnrood van kleur met een mooie paarse tint. Frisse, fruitige, complexe geur met nuances van bessen, bramen en truffel. De smaak is vol, gul en soepel en kenmerkt zich door zachte tannines. Daarnaast indrukken van rood fruit en kruiden. Middellange, zachte afdronk met zachte tannines. Deze wijn heeft 14 maanden houtlagering gehad en is gemaakt van de druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon. Het bekende Chateau Vieux Tertre bevindt zich op een wijngaard van 8 ha. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en produceren een geconcentreerde wijn in kleine hoeveelheden. De oogst gebeurt handmatig zeer selectief gesorteerd. Na de traditionele vinificatie wordt de wijn gedurende 6 maanden geouderd op fusten, die de wijn haar mooie structuur geeft. 

Passend bij: rood vlees, Grillades.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Bordeaux
Saint-Emillion
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
GeurDeze schitterende Saint Emilion Grand Cru heeft een frisse, fruitige, complexe geur met nuances van bessen, bramen en truffel.
SmaakDe smaak van deze Saint Emilion Grand Cru is vol, gul en soepel en kenmerkt zich door zachte tannines. Daarnaast indrukken van rood fruit en kruiden. Middellange, zachte afdronk met zachte tannines.
Inhoud fles(cl)75

Bordeaux

De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Er zijn verschillende wijndistricten in het gebied die elk hun eigen wijnsoorten hebben. In de Bordeaux zijn er verschillende classificatiesystemen waaruit gelezen zou kunnen worden wat de beste wijnen van de Bordeaux zijn. Beroemd is de eenmalig opgestelde lijst (op twee correcties na) met wijnen uit de Médoc, Graves, Sauternes en Barsac, de Bordeauxwijn (classificatie 1855). Daarnaast is er, onder andere, de om de tien jaar wisselende lijst in de Saint-Émilion aan de andere kant van de rivier