• Château Treytins Cuvee Leon Lalande de Pomerol

Château Treytins Cuvee Leon Lalande de Pomerol

Château Treytins Cuvee Leon Lalande de Pomerol heeft een mooie granaat rode kleur. De neus wordt gevuld met lichte houttonen voor de subtiele kruiden en rood fruit tonen. Château Treytins Lalande de Pomerol is mooi rond van smaak met tonen van kersen en zwarte bessen, afdronk is lang en aangenaam met subtiele tannines.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 48 Spaarpunten
16,95

Uitgebreide omschrijving

CHÂTEAU TREYTINS is een landgoed dat ligt in Néac, wat zich bevind in het hart van de Lalande de Pomerol appellation. Het staat heel dicht bij Château Pétrus. Het Château is al drie generaties in handen van de familie Nony. Château Treytins Lalande de Pomerol is een typisch voorbeeld van deze appelatie en is volgens de meest actuele Bordeaux traditie gevinifieerd. 

De gemiddelde leeftijd van de Merlot, Cabernet Frank en Cabernet Sauvignon druivenstokken is 25 jaar. De oogst is deels manueel en indien men een perceel machinaal oogst gebeurt dit zo voorzichtig mogelijk en met respect voor de omgeving. De wijn rijpt op eiken vaten.

Château Treytins Cuvee Leon Lalande de Pomerol heeft een mooie granaat rode kleur. De neus wordt gevuld met lichte houttonen voor de subtiele kruiden en rood fruit tonen. Château Treytins Lalande de Pomerol is mooi rond van smaak met tonen van kersen en zwarte bessen, afdronk is lang en aangenaam met subtiele tannines.

Serveren: tussen 16° - 18°C
Château Treytins Cuvee Leon Lalande de Pomerol past uitstekend bij geroosterd lamsvlees of rijke stofpotten

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Pomerol
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheidkan zeker 3 tot 5 jaar bewaard worden

Pomerol

Pomerol is een AOC voor rode wijnen uit een relatief klein gebied grenzend aan Saint-Emilion op de rechteroever van de Dordogne, bij Libourne. De beste wijnen uit de Pomerol kunnen zich gerust meten met die uit de Haut-Médoc. Eén van die wijnen is Château Pétrus. Van deze wijn wordt er maar weinig geproduceerd en in mindere jaren is er zelfs geen productie.

De hoofdzakelijk van de Merlot gemaakte wijnen, bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels e.d. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Men zegt wel eens dat Pomerols het beste van de wijnen uit de Haut-Médoc en de Saint-Emilion in zich verenigen: de distinctie en complexiteit van de Médocs en de rijpe rijkdom en aardsheid van de Saint-Emilions.