• Chateau Rieussec Sauternes 2003

Chateau Rieussec Sauternes 2003

Deze Sauternes 1er Cru, afkomstig van het huis Lafite-Rotschild, is een prachtige dessertwijn. Al een paar jaar worden de wijnen van Château Rieussec in één adem genoemd met Château d'Yquem en terecht!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-12 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 177 Spaarpunten
59,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Sauternes 1er Cru, afkomstig van het huis Lafite-Rotschild, is een prachtige dessertwijn. Al een paar jaar worden de wijnen van Château Rieussec in één adem genoemd met Château d'Yquem en terecht!

Breedgeurige aroma’s van abrikoos, citroen, ananas, limoen, honing en brioche. Met prima pourriture noble. Geconcentreerd en krachtig van smaak met weer abrikoos, vijg, honing en wat citrus. Prima in balans gebracht door levendige zuren die de afdronk ondersteunen. Rijk, subtiel en fris met grote belofte. 

Château Rieussec Sauternes AC 1er Grand Cru Classé Bordeaux Frankrijk: De wijngaard van Château Rieussec, onderdeel van het huis Lafite-Rothschild ligt ten oosten direct naast Château d'Yquem. De wijngaard beslaat 93 hectares met een terroir van gravel en limoenbomen. De oogst van deze wijngaard wordt met de hand geplukt, omdat men alleen de goede druiven met 'nobele rotting' selecteren. De oogsttijd neemt veel tijd in beslag en duurt zo'n 6 tot 8 weken van september tot november. De wijnen van Château Rieussec zijn schaars, over het algemeen levert één wijnstok één fles op. Deze wijnstokken produceren maar één glas wijn. Een mooie schaarse wijn, die gelukkig wel enkele jaren in uw kelder goed blijft.

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Wijnhuis/ -streek Bordeaux
Sauternes
Druivensoort Muscadelle
Sauvignon Blanc
Sémillon
Wijnland Frankrijk
Geuraroma’s van abrikoos, citroen, ananas, limoen, honing en brioche.
Smaakkrachtig van smaak met weer abrikoos, vijg, honing en wat citrus. Prima in balans gebracht door levendige zuren die de afdronk ondersteunen. Rijk, subtiel en fris met grote belofte.
HoudbaarheidNu op dronk, houdbaar tot 2050.
Maximum aantal2

Bordeaux

De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Er zijn verschillende wijndistricten in het gebied die elk hun eigen wijnsoorten hebben. In de Bordeaux zijn er verschillende classificatiesystemen waaruit gelezen zou kunnen worden wat de beste wijnen van de Bordeaux zijn. Beroemd is de eenmalig opgestelde lijst (op twee correcties na) met wijnen uit de Médoc, Graves, Sauternes en Barsac, de Bordeauxwijn (classificatie 1855). Daarnaast is er, onder andere, de om de tien jaar wisselende lijst in de Saint-Émilion aan de andere kant van de rivier

Sauternes

Sauternes is een Franse dessertwijn uit het Sauterne gebied gelegen in de Graves regio van de Bordeaux. Sauternes is gemaakt van Semillon, Sauvignon blanc, en Muscadelle druiven die zijn aangetast door Botrytis cinerea, ook wel bekend als edele rotting. Dit zorgt ervoor dat de druiven gedeeltelijk indrogen, wat resulteert in geconcentreerde en karakteristieke gearomatiseerde wijnen. Sauternes is een van de weinige wijngebieden waar besmetting met edele rotting frequent voorkomt. De weersomstandigheden zijn zelfs zo vaak van invloed dat de productie slaagt of mislukt, met sterk wisselende oogsten van vintage tot vintage. Wijnen uit Sauternes, met name de Premier Cru Superieur landgoed Château d'Yquem, kan erg duur zijn, grotendeels te wijten aan de zeer hoge kosten van de productie. Barsac ligt in Sauternes, en heeft recht op beide namen gebruiken. Enigszins vergelijkbaar, maar minder duur en meestal minder onderscheiden wijnen worden geproduceerd in de aangrenzende regio's van Monbazillac, Cerons, Loupiac en Cadillac. Hieronder ons Sauternes wijn assortiment.