• Chateau Rieussec Sauternes 2003

Chateau Rieussec Sauternes 2003

Deze Sauternes 1er Cru, afkomstig van het huis Lafite-Rotschild, is een prachtige dessertwijn. Al een paar jaar worden de wijnen van Château Rieussec in één adem genoemd met Château d'Yquem en terecht!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-12 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 177 Spaarpunten
59,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Sauternes 1er Cru, afkomstig van het huis Lafite-Rotschild, is een prachtige dessertwijn. Al een paar jaar worden de wijnen van Château Rieussec in één adem genoemd met Château d'Yquem en terecht!

Breedgeurige aroma’s van abrikoos, citroen, ananas, limoen, honing en brioche. Met prima pourriture noble. Geconcentreerd en krachtig van smaak met weer abrikoos, vijg, honing en wat citrus. Prima in balans gebracht door levendige zuren die de afdronk ondersteunen. Rijk, subtiel en fris met grote belofte. 

Château Rieussec Sauternes AC 1er Grand Cru Classé Bordeaux Frankrijk: De wijngaard van Château Rieussec, onderdeel van het huis Lafite-Rothschild ligt ten oosten direct naast Château d'Yquem. De wijngaard beslaat 93 hectares met een terroir van gravel en limoenbomen. De oogst van deze wijngaard wordt met de hand geplukt, omdat men alleen de goede druiven met 'nobele rotting' selecteren. De oogsttijd neemt veel tijd in beslag en duurt zo'n 6 tot 8 weken van september tot november. De wijnen van Château Rieussec zijn schaars, over het algemeen levert één wijnstok één fles op. Deze wijnstokken produceren maar één glas wijn. Een mooie schaarse wijn, die gelukkig wel enkele jaren in uw kelder goed blijft.

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Druivensoort Muscadelle
Sauvignon Blanc
Sémillon
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Sauternes
Geuraroma’s van abrikoos, citroen, ananas, limoen, honing en brioche.
Smaakkrachtig van smaak met weer abrikoos, vijg, honing en wat citrus. Prima in balans gebracht door levendige zuren die de afdronk ondersteunen. Rijk, subtiel en fris met grote belofte.
HoudbaarheidNu op dronk, houdbaar tot 2050.
Maximum aantal2