• Château Pouget A.C. Margaux 4e Grand Clu Classé

Château Pouget A.C. Margaux 4e Grand Clu Classé

Château Pouget Vanaf 1906 is de familie Guillemet eigenaar van het Château en het is Lucien Guillemet die de laatste jaren heeft gezorgd dat Pouget weer tot de betere Grand Cru Classé gerekend kan worden. Perfect voorbeeld van een Margaux, elegant en met veel finesse in de smaak.

Een geweldig mooie Margaux wijn, mooi rood en zwart fruit van perfect rijpe Cabernet druiven.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 177 Spaarpunten
59,95

Uitgebreide omschrijving

Château Pouget is onderdeel van een fraai en vernieuwd concept geïntroduceerd door Cordier: Club Elite. Club Elite omvat een nieuwe manier van samenwerken met Château-eigenaren. Cordier heeft in elk prominent gebied in Bordeaux een klein familie-château Bordeaux Cordier geselecteerd en de wijnen blinken stuk voor stuk uit in prijs-kwaliteit en zijn echte diamanten. De wijnen zijn uniek verpakt in exclusieve houten kisten van vier flessen met opdruk van het château. En de fles is een door ontwikkelt ‘epoque’-model welke in de 19de eeuw werd gebruikt voor de bekende Châteaux Talbot, Meyney en Gruaud Larose. Door deze vormgeving oogt de wijn elegant, aristocratisch, maar ook modern!

Château Pouget Vanaf 1906 is de familie Guillemet eigenaar van het Château en het is Lucien Guillemet die de laatste jaren heeft gezorgd dat Pouget weer tot de betere Grand Cru Classé gerekend kan worden. Perfect voorbeeld van een Margaux, elegant en met veel finesse in de smaak.

Een geweldig mooie Margaux wijn, mooi rood en zwart fruit van perfect rijpe Cabernet druiven.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Bordeaux
Cordier Mestrezat
Margaux
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Houdbaarheid10 jaar
Maximum aantal7

Bordeaux

De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Er zijn verschillende wijndistricten in het gebied die elk hun eigen wijnsoorten hebben. In de Bordeaux zijn er verschillende classificatiesystemen waaruit gelezen zou kunnen worden wat de beste wijnen van de Bordeaux zijn. Beroemd is de eenmalig opgestelde lijst (op twee correcties na) met wijnen uit de Médoc, Graves, Sauternes en Barsac, de Bordeauxwijn (classificatie 1855). Daarnaast is er, onder andere, de om de tien jaar wisselende lijst in de Saint-Émilion aan de andere kant van de rivier

Cordier Mestrezat

Cordier Mestrezat is één van de meest vooraanstaande Bordeauxhuizen in Frankrijk. Het is wereldwijd een begrip en ook in Nederland al ettelijke jaren. En de echte wijnliefhebber kan toch niet zonder Bordeaux!? De activiteiten van Cordier bestaan uit het in- en  verkopen van de beste wijnen van klasse châteaux uit Bordeaux en het produceren van eigen wijnen.

De zelf geproduceerde wijnen Labottière Reserve wit en rood vinden in ons land gretig aftrek. Cordier heeft ook misschien wel de grootste voorraad Grand Crus Classés in de kelders liggen. Op aanvraag kunnen we u de lijst toesturen met de op voorraad zijnde pareltjes van de wereld. Je leeft tenslotte maar één keer.

In 2010 heeft Cordier een fraai en vernieuwd concept geïntroduceerd: Club Elite. Club Elite omvat een nieuwe manier van samenwerken met Château-eigenaren. Cordier heeft in elk prominent gebied in Bordeaux een klein familie-château Bordeaux Cordier geselecteerd en de wijnen blinken stuk voor stuk uit in prijs-kwaliteit en zijn echte diamanten. De wijnen zijn uniek verpakt in exclusieve houten kisten van vier flessen met opdruk van het château. En de fles is een door ontwikkelt ‘epoque’-model welke in de 19de eeuw werd gebruikt voor de bekende Châteaux Talbot, Meyney en Gruaud Larose. Door deze vormgeving oogt de wijn elegant, aristocratisch, maar ook modern!

Margaux

Margaux is een gemeente in het Franse departement Gironde (regio Aquitanië) en telt 1338 inwoners (1999). De oppervlakte bedraagt 7,4 km², de bevolkingsdichtheid is 180,8 inwoners per km².

De appellation Margaux omvat naast het dorp Margaux ook nog de buurgemeenten Arsac, Labarde, Soussans en Cantenac. Het is een appellation, een wijngebied, binnen het gebied van de Médoc, dat weer ligt in de wijnstreek Bordeaux.

Er wordt bijna alleen rode wijn geproduceerd, de druiven cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot worden hier verbouwd. Er wordt slechts een kleine hoeveelheid witte wijn geproduceerd die niet onder de naam Margaux verkocht mag worden. De bekendste wijn is de Premier cru Château Margaux.