Login en profiteer van extra voordeel
  • Château Laborde Haut-Médoc

Château Laborde Haut-Médoc

Rode wijn uit  BordeauxFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Château Laborde Haut-Médoc 

Château Laborde produceert wijnen die gestructureerd en geconcentreerd zijn in stijl, met een authentiek Saint-Estèphe-accent. Het wijnhuis is gevestigd in een van de vleugels van Château Hanteillan. Château Laborde is een krachtige droge rode wijn. De smaak van deze Haut Médoc is vol aardse tonen met een zachte kruidigheid.  Deze wijn vormt een goede match met langzaam gegaarde stoofpotten. Ook heerlijk bij een grove Franse worst- en kaasplank.

Waar komt deze Haut-Médoc vandaan?

Château Laborde, eigendom van Catherine Blasco, strekt zich uit over 15 hectare grond grenzend aan de appellatie Saint-Estèphe (die de kenmerken van deze AOC deelt). De wijngaard ligt op een hoogte van 15 meter, in de stad Cissac. De wijngaard heeft een gematigd zeeklimaat, wat nog wordt benadrukt door de nabijgelegen riviermonding. Merlot- en Cabernet Sauvignon-wijnstokken groeien op een terroir gedomineerd door grind en kleigrind, op de kalkstenen ondergrond van Saint-Estèphe.

Houtgelagerde Haut-Médoc met onderscheiding

De druivenstokken van Château Laborde zijn gemiddeld zo'n 30 jaar oud en worden na de pluk zorgvuldig geselecteerd en verwerkt. De rijping vindt plaats in eiken vaten, deels nieuw en 1 jaar oud en zorgt ervoor dat de uiteindelijke blend van deze Haut-Médoc wijn is 50% Merlot en 50% Cabernet Sauvignon mooi genuanceerd is en bijzonder smaakvol. Met als resultaat dat door de bijzonder mooie kwaliteit van Château Laborde Haut-Médoc deze wijn de onderscheiding van Cru Bourgeois heeft ontvangen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Misschien ook interessant