• Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve

Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve

Elk jaar brengt FINE Champagne magazine een top 100 uit met de beste champagnes. En in de top 10 staat deze Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve op nummer 2!!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
49,95
39,95
Ontvang 117 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Charles Heidsieck hier >

Uitgebreide omschrijving

Elk jaar brengt FINE Champagne magazine een top 100 uit met de beste champagnes. En in de top 10 staat deze Charles Heidsieck Champagne Brut Réserve op nummer 2!!

Deze non-vintage champagne liet vele toppers waaronder dure millésime champagnes achter zich in een grote blindproeverij. Eigenlijk kun je deze champagne nog het beste beschrijven als een multi-millésime want het aandeel reservewijnen is wel 40%. Velen daarvan zijn meer dan 10 jaar oud!

De lange lageringsperiode (3 jaar) resulteert in complexe aromatische geurnuances en een uitgebalanceerde, goed tot ontwikkeling gekomen wijn. De belletjes zijn uitermate fijn en gracieus. In de neus mineralen gevolgd door fruitige aroma's van vijgen en morellen. In de mond zeer levendig met fijne zuren en vers rijp fruit van perzik, zuidvruchten en appeltjes.

Awards:

Passend bij: aperitief, salades, Oesters, Kreeft.

Specificaties

Wijnsoort Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Charles Heidsieck
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Charles Heidsieck

Charles-Camille Heidsieck richtte dit prestigieuze Champagnehuis op in 1851. Hij werd beroemd als "Champagne Charlie" door de reizen die hij van 1852 tot 1861 ondernam om zijn Champagnes in Amerika te verkopen.

Vanaf 1976 werd het gezicht van Charles Heidsieck bepaald door hun fenomenale keldermeester Daniel Thibault. De meest innoverende beslissing die Daniel Thibault genomen heeft, was de introductie van een Champagne met vermelding van de datum van lagering, de inmiddels vermaarde " Mise en Cave ". De daarvoor benodigde constante zorg voor een kwaliteit van het absoluut hoogste niveau is minder in het oog springend maar wel van essentieel belang! Enkele vermeldenswaardige punten:

Charles Heidsieck maakt voor de " Mise en Cave " een assemblage van liefst 120 cuvées van verschillende wijngaarden, en deze wijnen worden alle apart gevinifieerd!
Praktisch al deze wijngaarden behoren tot de 1er cru, waarvan echter bewust geen melding wordt gemaakt.

Charles Heidsieck hanteert en garandeert een lageringsperiode van minimaal 36 maanden. De wettelijke verplichting is slechts 15 maanden. Voor de blend wordt gebruik gemaakt van 40% reservewijnen (elders is dit vaak niet meer 5 - 10%)