• Chardonnay Proefset

Chardonnay Proefset

Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i
22,25

Met deze proefset haal je 3 heerlijke chardonnay wijnen in huis. Chardonnay is een van de bekenste druivensoorten voor witte wijn en hij komt ook over heel de wereld voor. Deze druif kan zich heel goed aanpassen aan verschillende klimaat en bodem omstandigheden met als gevolg dat er een enorm grote smaak variatie is in chardonnay wijnen. Van fris fruitig tot vol en rijp, zo is er eigenlijk voor iedereen wel een chardonnay wijn.

De Chardonnay Proefset bestaat uit:

1x Denis Marchais Chardonnay: is zacht van structuur, prettig drinkbaar en mooi in balans. Ook de kenmerkende chardonnay aroma's zoals het fruit, wat specerij tonen en het "botertje" zijn hier herkenbaar en erg lekker.

1x Chemin des Lions Chardonnay: Rijke witte wijn vol met fruittonen als mango, ananas, mandarijn en citrus. Herkenbare boter tonen, licht vanille met daaronder een aangename minerale frisheid. Mooi in balans deze chardonnay en heeft ter afsluiting nog een heerlijk lange afdronk. Deze wijn zal niet snel vervelen!

1x Yalumba Y Chardonnay: is een frisse witte wijn zonder de traditionele houtrijping die je vaak bij chardonnay wijnen ziet en dat mis je absoluut niet. Echt een smaakvolle chardonnay met aroma's van rijk rijp tropisch fruit en bloesem tonen die zich vermengen met een zachte zoete kruidigheid. In de smaak ervaar je naast het fruit en licht hartige mineralige toon die afkomstig is van de wilde gist fermentatie. Hierdoor is deze chardonnay mooi in balans en loopt uit in een plezierige afdronk.

Chardonnay wijnen proeven

Deze Chardonnay proefset is ideaal voor een wijnproeverij thuis. Hiermee haal je verschillende smaakvolle chardonnay wijnen in huis en is het leuk en lekker om de wijnen naast elkaar te proeven en de verschillen te ontdekken. Daarnaast is deze chardonnay proefset perfect voor als je graag kennis wilt maken met nieuwe chardonnay wijnen en je op zoek bent naar een andere chardonnay stijl zoals met of zonder houtlagering. 

Chardonnay proefset bestellen

Deze proefset kan je natuurlijk ook bestellen als geschenk. Zo geeft je een mini proeverij kado! Een persoonlijk kaartje erbij maakt het compleet. Wil je van deze chardonnay wijnen thuis genieten dan is deze proefset hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de chardonnay wijnen te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Chemin des Lions

Deze bijzonder smaakvolle wijnen uit het zuiden van Frankrijk zijn vernoemd naar de paden, de "Chemins", tussen de wijnranken. De wijnboer en zijn team lopen hierop tussen de wijnranken door om de wijngaarden te inspecteren en te onderhouden. Ook worden deze paden natuurlijk veelvuldig gebruikt tijdens het groeiseizoen om de druiven te controleren op hun rijpheid en uiteindelijk te oogsten. De wijngaarden van Chemin des Lions liggen ideaal gesitueerd bij de "Golfe du Lion", een grote zeebaai in het noordwesten van de Middellandse zee met zeer belangrijke maritieme en mediterrane invloed op de wijngaarden. Van hieruit wordt koele lucht aangevoerd in dit zonovergoten deel van Frankrijk, waardoor de wijnen uiteindelijk verfijnder en eleganter worden. Al met al een uitgelezen (micro-)klimaat voor verrassende wijnen.

Yalumba Winery

Yalumba Winery staat voor meer dan 170 jaar toonaangevende wijn uit Australië! In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 170 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop.

'We richten ons op evolutie, geen revolutie, het behoud van onze tradities terwijl we stilletjes innovatie stimuleren en mengen het oude met het nieuwe '. (Robert Hill Smith, Vijfde Generatie na oprichter Samuel Smith).

Yalumba Winery produceert een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept. Wij zijn absoluut onder de indruk van het assortiment. Een onberispelijke serie wijnen, met een verzorgde labeling maar vooral met een fabelachtig mooie kwaliteit. Daarnaast is Yalumba toonaangevend in de duurzame productie van wijn, werken ze organisch en zijn hun wijnen vegan friendly. 

Misschien ook interessant