Login en profiteer van extra voordeel
  • Chanson Meursault A.C.

Chanson Meursault A.C.

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 141 Spaarpunten i

Deze Meursault heeft een bleke gouden kleur. De aroma's zijn intens en verfrissend met citrus tonen, peer, noten en een hint vanille. Deze Chanson Meursault is een complexe witte wijn met structuur een stevige zuurgraad en mineraliteit. Zuiver en strak. Stijlvol. Lange afdronk met hints van mineraliteit.

De chardonnay druivenstokken worden met zeer veel zorg en aandacht verzorgd en staan in een gemixte bodem van leisteen en klei. Afkomstig van 4 verschillende wijngaarden waarvan er 2 wat hoger liggen om zo finesse en mineraliteit in de Meursault te brengen. De andere 2 liggen rond het dorp en brengen meer diepte en grandeur aan de wijn. De druiven worden tijdens de oogst zorgvuldig geselecteerd en tijdens het vinificatie proces wordt batonnage (het rondhusselen van gist in een vat witte wijn) regelmatig toegepast om zo een mooi gebalanceerde wijn te maken met aangename zuren. De wijn rijpt gedurende 14 maanden op eikenhouten vaten.

Wijn- spijsadvies voor bij de Chanson Meursault: perfect bij ganzelever, gegrilde vis, wit vlees en sterke kazen zoals Epoisses, Roquefort and Munster.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.