Login en profiteer van extra voordeel
  • Chanson Meursault A.C.

Chanson Meursault A.C.

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 153 Spaarpunten i

Chanson Meursault

Deze Meursault heeft een bleke gouden kleur. De aroma's zijn intens en verfrissend met citrus tonen, peer, noten en een hint vanille. Chanson Meursault is een complexe witte wijn met volle structuur een stevige zuurgraad en mineraliteit. Zuiver, strak en stijlvolle wijn die afsluit met een lange afdronk en een hint van mineraliteit.

Chardonnay van topniveau

De chardonnay druivenstokken worden met zeer veel zorg en aandacht verzorgd en staan in een gemixte bodem van leisteen en klei. De druiven wijn afkomstig van 4 verschillende wijngaarden waarvan er 2 wat hoger liggen om zo finesse en mineraliteit in de Meursault te brengen. De andere 2 liggen rond het dorp en brengen meer diepte en grandeur aan de wijn. De druiven worden tijdens de oogst zorgvuldig geselecteerd en tijdens het vinificatie proces wordt batonnage (het rondhusselen van gist in een vat witte wijn) regelmatig toegepast om zo een mooi gebalanceerde wijn te maken met aangename zuren. De wijn rijpt gedurende 14 maanden op eikenhouten vaten.

Meursault bestellen

Chanson Meursault behoort tot de top chardonnay wijnen. Deze wijn is een feest op zich en combineert perfect bij ganzelever, gegrilde vis, wit vlees en sterke kazen zoals Epoisses, Roquefort and Munster. Wil je van deze Meursault wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Chanson Meursault te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.

Misschien ook interessant