• Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2019

Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2019

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 237 Spaarpunten i
79,95

Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2019

Chanson Meursault 1e Cru Perrières licht goud kleurig. Deze exclusieve witte wijn heeft een heerlijk aroma met bloesem en wit fruit tonen in combinatie met een lichte hazelnoot aroma. Het is een rijke witte wijn, goed in balans met tonen van exotisch en wit fruit, fantastische frisheid en spanning. Afsluitend met een elegante lange afdronk die smaakt naar meer. 

Witte Bourgogne wijn

Deze Meursault Premier Cru komt uit het zuidelijke deel van de Bourgogne ofwel Côte de Beaune. De "Les Perrières" wijngaarden liggen ten zuiden van Meursault. Deze Premier Cru wijngaarde waarvan de bodem bestaat uit klei, leisteen en bedekt is met kiezelstenen wordt gezien als het ultieme Meursault gebied waar rijkdom en mineraliteit samen komen.

Top wijn na bewerkelijke pluk

2019 was een lastig groeiseizoen in de Bourgogne. Na een milde winter en een warm en vroeg voorjaar kwam er begin april een koufront. Vervolgens werd de zomer extreem; hitte werd afgewisseld met felle buien en storm. Daarop volgde een watertekort. Dit resulteerde in grote verschillen in rijpheid in de wijngaard. Het kon dus voorkomen dat de oogstploegen meerdere malen door de ranken liepen en de eerste selectie al bij de pluk gemaakt werd. Gelukkig beschikt Chanson over ervaren plukkers die verstand van zaken hebben. Hierdoor was de rijpheid van de druiven goed en wordt 2019 gezien als een uitmuntend jaar.

In de kelder (of beter; het Bastion) vond de tweede selectie plaats. Hier werden de overrijpe druiven er tussenuit gehaald. Daarna gaat de Chanson methode inwerking. De witte druiven worden gekoeld om vroegtijdig aromaverlies tegen te gaan en daarna heel licht geperst. Na een lichte persing werd de wijn gevinifieerd. Hierna is de wijn overgegaan in eiken houten vaten om te rijpen gedurende 12 tot 14 maanden. Met als resultaat een complexe witte wijn, vol structuur en diepgang.

Meursault 1e Cru bestellen

Een bijzondere wijn als deze Meursault Premier Cru vraag om een mooi gerecht. Denk aan kreeft, rijke vis gerechten, coquilles, wit gevogelte of drink het bij een mooie kaas als Reblochon of Cantal. 

Wil je van deze exclusieve Meursault wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2019 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14 %
Maximum aantal2

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.