• Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2018

Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2018

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 297 Spaarpunten i
99,00

De smaak van een bijzondere Meursault

Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2018 heeft een delicate gouden kleur. Deze exclusieve witte wijn heeft een bloemig aroma vermengd met exotische fruit tonen, wit fruit en een fijne kruidigheid. Het is een complexe witte wijn, vol structuur en diepgang en uitlopend in een elegante lange afdronk met mineralige noot.

Waar komt Chanson Meursault 1e Cru Perrières vandaan?

Deze Meursault Premier Cru komt uit het zuidelijke deel van de Bourgogne ofwel Côte de Beaune. De "Les Perrières" wijngaarden liggen ten zuiden van Meursault. Deze Premier Cru wijngaarde waarvan de bodem bestaat uit klei, leisteen en bedekt is met kiezelstenen wordt gezien als het ultieme Meursault gebied waar rijkdom en mineraliteit samen komen.

Hoe wordt deze Premier Cru gemaakt?

Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2018 is gemaakt van chardonnay druiven. Deze druiven waren prachtig rijp en gezond en zijn eind augustus geoogst in de meest perfecte omstandigheden. Een dergelijke start waarbij echt alles klopt komt niet zo vaak voor en maakt deze Meursault extra bijzonder. Na een lichte persing werd de wijn gevinifieerd. Hierna is de wijn overgegaan in eiken houten vaten om te rijpen gedurende 12 tot 14 maanden. Met als resultaat een complexe witte wijn, vol structuur en diepgang en uitlopend in een elegante lange afdronk met mineralige noot.

Geniet van deze bijzondere Chanson Meursault 1e Cru Perrières 2018

Een bijzondere wijn als deze Meursault Premier Cru vraag om een mooi gerecht. Denk aan kreeft, rijke vis gerechten, coquilles, wit gevogelte of drink het bij een mooie kaas als Reblochon of Cantal.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13,5 %

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.