• Chanson Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perrière 2018

Chanson Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perrière 2018

Rode wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 237 Spaarpunten i
79,95

Hoe smaakt Gevrey-Chambertin?

Chanson Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perrière 2018 heeft een robijn rode kleur. De geur van deze rode wijn is delicaat met tonen van viooltjes, zwarte bessen jam, pruimen en specerijen. Een complexe wijn met stevige structuur en concentratie. Daarnaast elegant en filmend met en lange afdronk waarin je een aangenaam bittertje en specerijen proeft.

Waar komt Chanson Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perrière 2018 vandaan?

Deze rode wijn komt uit de Bourgogne en wel om precies te zijn het noordelijke deel van de Bourgogne dat Côte de Nuits heet. De Gevre-Chambertin appelatie staat bekend om geweldige Pinot Noir wijnen. Het stukje "La Perrière" genoemd is gelegen in het hart van het Premier Cru gebied. De druiven koopt Chanson van een wijnboer waar zij al jaren mee samenwerken. De druiven worden geplukt door speciale plukteams van Chanson zodat ze ervan verzekerd zijn dat dit aan hun eisen voldoet.

Hoe wordt deze Premier Cru gemaakt?

Chanson Gevrey-Chambertin 1er Cru La Perrière 2018  is voor 100% gemaakt van Pinot Noir druiven. Deze zijn eind augustus geplukt op het moment dat de druiven optimaal rijp waren. De trossen worden gedurende 2 weken in het geheel vergist waarna de wijn rijpt in de 15e eeuwse kelders van Chanson. Deze rijping duurt tussen de 14 en 18 maanden op (deels nieuwe) eiken houten vaten. Met als resultaat een complexe wijn met stevige structuur en concentratie. Daarnaast elegant en filmend met en lange afdronk waarin je een aangenaam bittertje en specerijen proeft.

Gevrey-Chambertin Bewaarwijn

In deze Gevrey-Chambertin zijn de tannines duidelijk aanwezig. Hierdoor heeft deze rode wijn een vrij lang bewaarpotentieel van zeker 10 tot 15 jaar. Gedurende de komende jaren worden de tannines zachter en wordt het een geweldig zachte rijk geconcentreerde rode wijn. Voor een bijzondere rode wijn als deze neem je natuurlijk wel even de tijd om van te genieten. Het is een rode wijn die perfect macht bij gegrild vlees of rijke kazen zoals Epoisses of Citeaux. 

Awards:

  • 89-92 punten Burghoud 2020
  • 16 punten Jancis Robinson 2020

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal6

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.