• Chanson Chassagne-Montrachet Les Chenevottes 1er Cru 2019

Chanson Chassagne-Montrachet Les Chenevottes 1er Cru 2019

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
59,95

Chanson Chassagne-Montrachet Les Chenevottes 1er Cru 2019

Deze Chassagne-Montrachet Les Chenevottes Premier Cru van Chanson is bleek geel van kleur. Het bloemige aroma van deze witte bourgogne wijn is vermengd met intense aroma's van bleek vruchtvlees met een vleugje vanille en kruiden. Echt een complex en goed gestructureerde Bourgogne wijn met een strakke textuur, mooie houtopvoeding en sluit af met een lange en elegante afdronk. 

Van de beroemde Chassagne bodem

Chassagne-Montrachet Les Chenevottes is afkomstig van de Premier Cru wijngaard (2 hectare groot) "Les Chenevottes". Deze ligt naast het beroemde terroir "Le Montrachet". De bodem hiervan bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen vermengd met de beroemde Chassagne bodem die duidelijk mineralig is. Daarnaast hebben de wijngaarden een eigenaardig aspect, ze bestaan uit kleine blokken die in elkaar verstrengeld zijn. Met zijn ligging op het oosten, op de weg naar Saint Aubin, profiteert dit perceel van de frisse lucht die zeer zuivere en verfrissende aroma's aan de wijn toevoegt.

Bewerkelijke pluk

2019 was een lastig groeiseizoen in de Bourgogne. Na een milde winter en een warm en vroeg voorjaar kwam er begin april een koufront. Vervolgens werd de zomer extreem; hitte werd afgewisseld met felle buien en storm. Daarop volgde een watertekort. Dit resulteerde in grote verschillen in rijpheid in de wijngaard. Het kon dus voorkomen dat de oogstploegen meerdere malen door de ranken liepen en de eerste selectie al bij de pluk gemaakt werd. Gelukkig beschikt Chanson over ervaren plukkers die verstand van zaken hebben. Hierdoor was de rijpheid van de druiven goed en wordt 2019 gezien als een uitmuntend jaar. In de kelder (of beter; het Bastion) vond de tweede selectie plaats. Hier werden de overrijpe druiven er tussenuit gehaald. Daarna gaat de Chanson methode inwerking. De druiven worden gekoeld om vroegtijdig aromaverlies tegen te gaan en daarna heel licht geperst. Na een milde persing rijpen de wijnen in eikenhouten vaten voor een periode van 12 tot 14 maanden in onze 15e-eeuwse Chanson kelders. 

Chanson Chassagne-Montrachet online bestellen

Chanson Chassagne-Montrachet Les Chenevottes 1er Cru is een bijzondere Bourgogne wijn. Serveer deze Chassagne-Montrachet bij foie gras, zeevruchten, wit vlees en kazen als Citeaux, Epoisses. Wil je van deze witte Bourgogne wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Chanson Chassagne-Montrachet Les Chenevottes 1er Cru 2019 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14,5 %
Maximum aantal4

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.