• Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2019

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2019

Rode wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 477 Spaarpunten i
159,50

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2019

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru is de ultieme Bourgogne Pinot Noir. Diep robijnrood van kleur en een aroma waarbij bloemige geuren vermengd worden met intense aroma's van geplette aardbeien, rijpe pruimen, kruiden en een vleugje vanille. Dit is een complexe rode Bourgogne wijn met een breed pallet, levendig met mooi fruit, strak en een diepe textuur die mooi gecomplimenteerd wordt door de goed gevormde taninnes. Sluit af met een lange fruitige afdronk.

Gevrey Chambertin

Deze rode wijn komt uit de Côte de Nuits ookwel het noordelijk deel van de Bourgogne. Deze wijnstreek brengt voornamelijk rode wijnen voort van zeer goede kwaliteit. En hierin is deze Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru geen uitzondering. De "Charmes" wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Gevrey Chambertin, halverwege de helling op het oosten. De dichtstbijzijnde buurman is het bekende "Chambertin". 

Prachtige Charme-Chambertin van kleine bessen

Voor vintage 2019 kwam na een zachte winter de lente tot rust met belangrijke temperatuurschommelingen en overvloedige regen die millerandage (kleine bessen) veroorzaakte. De zomer was warm, onderbroken door verschillende hittegolven en enkele onweersbuien die wat water brachten. De oogst begon half september onder een stralende zon. Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru is voor 100% gemaakt van Pinot Noir druiven. Die door het grillige groeiseizoen op verschillende momenten rijp waren. Hierdoor is er meerdere keren geplukt om zo tot een optimale rijpheid te komen. Vergisting volgens de methode van ‘wholebunchfermentation’ de tros wordt dus in zijn geheeld vergist. Dit zorgt voor behoud van aroma’s en frisheid. Na een hele vergisting in het vat, rijpen de wijnen in eikenhouten vaten (deels nieuw) gedurende een periode van 14 tot 18 maanden in de 15e-eeuwse kelders van Chanson.

Charmes-Chambertin Gran Cru online bestellen

Voor een bijzondere Gran Cru als deze neem je natuurlijk wel even de tijd om van te genieten. Het is een rode wijn die perfect macht bij gegrild vlees of rijke kazen zoals Epoisses of Citeaux. Wil je van deze rode Bourgogne wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de VChanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2019 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Awards:

  • 92 punten Burghoud

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal4

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.