• Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018

Rode wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 567 Spaarpunten i
189,00

De smaak van Gran Cru

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018 is een prachtige rode wijn. Diep robijn gekleurd met een paarse rand. De geur van deze Grand Cru is intens en vol florale tonen en aroma's van rood fruit, kruiden en een hint van chocolade. De mooie vanilletoon afkomstig van de houtlagering maakt de wijn compleet. Een bijzondere wijn, groots en intens aromatisch. Lichte hint van eik en zachte tannines sluiten de lange afdronk af.

Waar komt Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018 vandaan?

Deze rode wijn komt uit de Côte de Nuits ookwel het noordelijk deel van de Bourgogne. Deze wijnstreek brengt voornamelijk rode wijnen voort van zeer goede kwaliteit. En hierin is deze Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018 geen uitzondering. De "Charmes" wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Gevrey Chambertin, halverwege de helling op het oosten. De dichtstbijzijnde buurman is het bekende "Chambertin". 

Hoe wordt deze Grand Cru gemaakt?

Chanson Charmes-Chambertin Grand Cru 2018 is voor 100% gemaakt van Pinot Noir druiven. Deze zijn eind augustus geplukt op het moment dat de druiven optimaal rijp waren. De trossen worden gedurende 2 weken in het geheel vergist waarna de wijn rijpt in de 15e eeuwse kelders van Chanson. Deze rijping duurt tussen de 14 en 18 maanden op (deels nieuwe) eiken houten vaten. Met als resultaat een bijzondere wijn, groots en intens aromatisch. Lichte hint van eik en zachte tannines sluiten de lange afdronk af.

Geniet van deze Charmes-Chambertin Grand Cru

Voor een bijzondere Gran Cru als deze neem je natuurlijk wel even de tijd om van te genieten. Het is een rode wijn die perfect macht bij gegrild vlees of rijke kazen zoals Epoisses of Citeaux. 

Awards:

  • 90-93 punten Burghoud 2020
  • 16.5++ Jancis Robinson 2020

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Domaine Chanson
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal5

Domaine Chanson

Domaine Chanson is opgericht in 1750 en is daarmee een zeer oud wijnhuis. Chanson heeft al die jaren veel betekend voor de regio. In 1999 wordt Domaine Chanson ingelijfd in de Bollinger groep, maar blijft het wijnhuis zelfstandig. Thuisbasis Beaune Bastion wordt in 2007 grondig gerenoveerd en Chanson koopt een aantal exceptionele wijngaarden in het zuiden van de Côte de Beaune. 

Chanson bezit 45 hectare wijngaarden in de Bourgogne. Allen hebben de Premier Cru en Grand Cru status en bevinden zich in de mooiste dorpen van Côtes de Beaune: Santenay, Chassagne Montrachet, Puligny Montrachet, Pernand Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beaune en Corton. Doordat Chanson beschikt over wijngaarden in de 10 mooiste Premiers Crus van Côtes de Beaune, wordt Domaine Chanson terecht beschouwd als een van de specialisten van Premiers Crus in Beaune. De wijnen van Chanson kenmerken zich door hun rijkheid en diversiteit.