• Champagne Pol Roger Brut Millésimé 2004

Champagne Pol Roger Brut Millésimé 2004 in giftbox

Deze Millésime van Pol Roger is een prachtige goudgele Champagne met een fijne mousse en een beschaafd parfum van bloesem, citrusfruit en honing. Een prachtige balans tussen de Pinot Noir en Chardonnay druiven. Subtiele smaak met elegante frisheid en een zachte afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
64,95
Ontvang 192 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Pol Roger hier >

Uitgebreide omschrijving

De wijngaarden van Champagne Pol Roger zijn gelegen tegen de zacht glooiende hellingen van het departement Marne dicht bij de plaats Epernay tegen de Montagne de Reims. De druiven voor deze Champagne komen uitsluitend uit de beste wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket.       

Vinificatie: De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt. De wijn krijgt een tweede gisting in de fles in de koele kelders dat resulteert in een zachte en elegante mousse. Bij deze wijn wordt alleen het eerste persvocht van de druiven gebruikt wat resulteert in een zuiverder en puurdere wijn.

Deze Millésime Champagne van Pol Roger is een prachtige goudgele Champagne met een fijne mousse en een beschaafd parfum van bloesem, citrusfruit en honing. Een prachtige balans tussen de Pinot Noir en Chardonnay druiven. Subtiele smaak met elegante frisheid en een zachte afdronk.

Eten & Drinken: Een feestelijke aperitief Champagne, maar ook heerlijk in combinatie met kwartel, carpaccio van zalm of sushi.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Pol Roger
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Pol Roger Champagne

Pol Roger Champagne is 'De favoriete Champagne van wijnschrijvers' en behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne. Belangrijk zijn de 7 kilometer lange kelders, die tot de koudste (+/- 9 gr. C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat 'hofleverancier' van Koningin Elizabeth II.