Login en profiteer van extra voordeel
  • Ayala Cuvée Perle d'Ayala Brut Millésimé 2006 (in giftbox)

Ayala Cuvée Perle d'Ayala Brut Millésimé 2006 (in giftbox)

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 297 Spaarpunten i

Champagne Ayala Cuvée Perle d'Ayala Brut Millésimé 2006 is een intense Champange van de beste Grands Crus in de Champagne regio. Bijzondere mineraliteit, strak en krachtig. Mild van smaak, minder prominente zuren, meer deeg en brioche-aroma's. Dé favoriet onder liefhebbers van Champagne van hoge kwaliteit. Verpakt in luxe giftbox

Deze Cuvée Perle d'Ayala Brut Millésimé 2006 is een blend van 80% Chardonnay druiven afkomstig van Oger, Avize, Choully en 20% Pinot Noir druiven uit Aÿ. De dosage van deze Champagne is 6g / liter.

Champagne Ayala Cuvée Perle d'Ayala Brut Millésimé 2006 heeft langdurig op gistcellen gerijpt voor botteling (8 jaar). Daardoor  complex, met typische deeg en brioche-aroma's en zeer mineraal getypeerd. Het is een prachtige Champagne om zo te drinken maar kan zeker geserveerd worden bij een luxe diner.

Wijn- spijsadvies bij deze champagne: Perle d'Ayala 2006 past perfect bij rijke gerechten als ganzenlever, kip met champignon roomsaus, gebakken zwezerik of tarbot filert met beurre blanc saus.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Champagne Ayala
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Ayala Champagne

Ayala Champagne is een van de langst bestaande Champagne huizen en is gevestigd in Aÿ, het hart van de beste champagne wijngaarden. Opgericht in 1860 en is nu de dag populair om hun specifieke champagne stijl. Frisse en elegante champagnes met een lage dosage. Ben je Champagne liefhebber en je hebt eenmaal de Ayala Champagne gedronken dan blijft de stijl je zeker bij. Wij zijn dan ook echt fan van deze stijl en bevelen deze Champagnes van harte aan.

Terug kijkend op de historie van Ayala: Edmond de Ayala is de oprichter van het champagne huis. Hij komt uit een familie waar iedereen altijd geïnspireerd werd om uit te blinken en altijd een stap meer te doen. De drang naar uitmuntendheid en hang naar avontuur hebben er voor gezorgd dat Edmond zich vestigde in Aÿ en alles leerde over wijnmaken. Al snel na het begin van het Ayala Champagnehuis werd het toonaangevend in Frankrijk als ook in het buitenland. Daarbij dankt Ayala de snelle groei aan Fernand de Ayala. De jongere broer van Edmond die zich in 1863 vestigde in London en mengde tussen de Britse Aristocratie. Hier introduceerde hij de unieke Champagne stijl aan de Britse kenners en notabelen. Zij waren er weg van!

Gedurende de 1920'er "gouden" jaren produceerde Ayala meer dan een miljoen flessen per jaar en liep het aantal medewerkers op tot meer dan 100. Ook was het hofleverancier van het Britse en Spaanse hof. Het familiebedrijf kwam na de 2e wereld oorlog in een rustiger vaarwater terecht en werd in 2005 gekocht door de Bollinger familie met de intentie om Ayala weer te herstellen in haar voormalige glorie. De overname was de start van het compleet vernieuwen van de wijnmakers faciliteiten en het aannemen van een compleet nieuw team. Dit team bestaande uit 15 personen zorgt er momenteel voor dat de originele Ayala Champagne stijl bewaard blijft.

Champagne Ayala maakt wijnen die populair zijn vanwege hun precisie, delicatesse, etherische kwaliteit en hun stijl op basis van frisheid en elegantie. Uitgebalanceerde blends die Chardonnay een belangrijke rol geven, precieze vinificaties uitgevoerd in kleine thermogereguleerde roestvrijstalen vaten en lage doseringen: dit zijn allemaal elementen die de unieke persoonlijkheid van het huis Ayala bepalen.