• Ayala Blanc de Blancs 2014

Ayala Blanc de Blancs 2014 in luxe giftbox

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
59,95

Ayala Blanc de Blancs 2014

Met Ayala Blanc de Blancs 2014 ervaar je de essentie van Chardonnay Champagne van een uitstekend jaar. De Ayala Blanc de Blancs Champagne wordt in kleine aantallen gemaakt en uitsluitend in de beste jaren waarbij de Chardonnay druiven van uitmuntende kwaliteit zijn. De druiven zijn afkomstig van de beste Cru's van de Côte de Blancs. Na een rijpingsperiode van 6 jaar in de kelders heeft deze Blanc de Blancs Champagne een herkenbare mineraliteit. 

Elegante Champagne 

Ayala Blanc de Blancs 2014 Champagne is een elegante Champagne met een schitterende mousse met fijne belletjes. Het is een frisse Champagne met een expressief aroma van pittige sinaasappel bloesem, citrus, witte perzik een vleugje anijs en gember. De smaak is levendig en heeft een jeugdig karakter met een zijdezacht mondgevoel. Je proeft smakelijk wit fruit en honing in combinatie met brioche. De afdronk van deze Blanc de Blancs Champagne is lang en heeft  een vleugje kalkachtige mineraliteit, een kenmerk van de Côte des Blancs, samen met hints van grapefruit, bloedsinaasappel.

Maximaal genieten met Ayala Blanc de Blancs 2014

Ayala Blanc de Blancs Champagne is een fantastisch aperitief en kan door het droge karakter ook bij verfijnde gerechten als zeebaars ceviche, risotto met gamba's of gebraiseerd kalfsvlees met rozemarijn. Om maximaal te genieten van deze Champagne adviseren we om grotere glazen te gebruiken en niet de traditionele slanke champagne flutes. In de grote glazen komt het aroma helemaal tot zijn recht en heb je een optimale smaakbeleving van de Champagne Ayala Blanc de Blancs 2014

Ayala Blanc de Blancs Awards:

  • Vintage 2013: 94 points Robert Parker
  • Vintage 2012: 92 points Robert Parker

Bestel Ayala Blanc de Blancs online

Deze Ayuala Blanc de Blancs wordt geleverd in een feestelijke geschenkverpakking en is dus perfect als relatiegeschenk of kerstcadeau. Bestel uw champagne online in onze webshop en wij zorgen ervoor dat u snel van uw champagne kunt genieten - of er iemand blij mee kunt maken!

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Champagne Ayala
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Ayala Champagne

Ayala Champagne is een van de langst bestaande Champagne huizen en is gevestigd in Aÿ, het hart van de beste champagne wijngaarden. Opgericht in 1860 en is nu de dag populair om hun specifieke champagne stijl. Frisse en elegante champagnes met een lage dosage. Ben je Champagne liefhebber en je hebt eenmaal de Ayala Champagne gedronken dan blijft de stijl je zeker bij. Wij zijn dan ook echt fan van deze stijl en bevelen deze Champagnes van harte aan.

Terug kijkend op de historie van Ayala: Edmond de Ayala is de oprichter van het champagne huis. Hij komt uit een familie waar iedereen altijd geïnspireerd werd om uit te blinken en altijd een stap meer te doen. De drang naar uitmuntendheid en hang naar avontuur hebben er voor gezorgd dat Edmond zich vestigde in Aÿ en alles leerde over wijnmaken. Al snel na het begin van het Ayala Champagnehuis werd het toonaangevend in Frankrijk als ook in het buitenland. Daarbij dankt Ayala de snelle groei aan Fernand de Ayala. De jongere broer van Edmond die zich in 1863 vestigde in London en mengde tussen de Britse Aristocratie. Hier introduceerde hij de unieke Champagne stijl aan de Britse kenners en notabelen. Zij waren er weg van!

Gedurende de 1920'er "gouden" jaren produceerde Ayala meer dan een miljoen flessen per jaar en liep het aantal medewerkers op tot meer dan 100. Ook was het hofleverancier van het Britse en Spaanse hof. Het familiebedrijf kwam na de 2e wereld oorlog in een rustiger vaarwater terecht en werd in 2005 gekocht door de Bollinger familie met de intentie om Ayala weer te herstellen in haar voormalige glorie. De overname was de start van het compleet vernieuwen van de wijnmakers faciliteiten en het aannemen van een compleet nieuw team. Dit team bestaande uit 15 personen zorgt er momenteel voor dat de originele Ayala Champagne stijl bewaard blijft.

Champagne Ayala maakt wijnen die populair zijn vanwege hun precisie, delicatesse, etherische kwaliteit en hun stijl op basis van frisheid en elegantie. Uitgebalanceerde blends die Chardonnay een belangrijke rol geven, precieze vinificaties uitgevoerd in kleine thermogereguleerde roestvrijstalen vaten en lage doseringen: dit zijn allemaal elementen die de unieke persoonlijkheid van het huis Ayala bepalen.