• Catena Chardonnay Appellations Tupungato
Actie

Catena Chardonnay Appellations Tupungato

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.4
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
14,25 10,65

Catena Chardonnay Appellations Tupungato heeft een aangename geur van citrusfruit, bloemen, peer en perzik dat mooi in harmonie is met het vanille van de houtopvoeding. Het is een pure en levendige witte wijn die zowel breed en krachtig van smaak is met een opwekkende frisheid. 

Bij de Catena Chardonnay Appellations Tupungato is gekozen voor Chardonnay-druiven uit wijngaarden in Tupungato, die op verschillende hoogtes staan aangeplant. De hoogste wijngaarden liggen op 1500 meter, waarmee ze deze wijn een bijzondere frisheid kunnen geven. De lagere wijngaarden, bevinden zich toch nog op zo’n 1000 meter en leveren juist Chardonnay met vet en een afgerond karakter. Deze druiven worden ook eerder geoogst, halverwege de maand maart, terwijl die van de hoogste wijngaarden pas in de loop van april binnen worden gehaald. De combinatie is ideaal. Ook bij het wijnmaken wordt daar rekening mee gehouden. Een deel van de druiven gist op hout, de rest op tank. Wel gaat alle wijn voor zijn rijping op eiken vaten, waarvan eenderde nieuw is. De appelmelkzuur gisting wordt maar ten dele uitgevoerd, om ook weer de frisse elementen te behouden, naast de rijke. De wijn heeft een bijzondere kracht en diepgang, ook al omdat de opbrengsten laag worden gehouden. De wijngaard wordt biologisch onderhouden, maar is daarvoor niet gecertificeerd. Een prachtige Chardonnay, die een perfecte aanvulling is op het mooie gamma van Catena.

Serveer Catena Chardonnay Appellations Tupungato bij bij toast met gerookte zalm, salade met gerookte schelvis en aardappel, slibtong.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodega Catena Zapata
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal3

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bodega Catena Zapata

Bodega Catena Zapata heeft een historie van 4 generaties lang en staat bekend om hun wijnen van hoogstaande kwaliteit en hun Malbec druif ontwikkeling. Onder andere het planten van deze druif op grote hoogte (waarbij iedereen dacht dat Nicolás Catena gek was geworden ) pakte geweldig uit. Er werd jarenlang gewerkt in specifieke Malbec wijngaarden en de Cahors Malbec werd zelfs gekloond zodat deze de beste kwaliteit zou brengen. Porbeer ze zelf en bestel je Catena Zapata wijnen hier en geniet thuis van de mooie Catena wijnen.