• Catena Alta Chardonnay
Actie

Catena Alta Chardonnay

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 18 op voorraad
24,95 19,95

Catena Alta Chardonnay heeft alles in huis! Volle en aantrekkelijke aroma's van bloemen, tropisch fruit, citrus, vleugje karamel en vanille. Heerlijk! En dan de smaak: vol en geconcentreerd met rijpe peer en perzik, boterig, vleugje nootmuskaat allemaal in combinatie met levendige zuren. Een perfecte blend van chardonnay afkomstig van hoger en lager gelegen wijngaarden.

Voor de Catena Alta Chardonnay levert de aanplant op hoogte veel succes op. De Chardonnay-druiven voor deze Catena Alta Chardonnay zijn dan ook voor een groot deel (80%) afkomstig van de hogere delen van de Adrianna-wijngaard, de hoogst gelegen wijngaard van Catena Zapata. De rest (20%) wordt geoogst van de Domingo wijngaard, op 1000 meter hoogte. De Adrianna wijngaard is met zijn stenige ondergrond en koele microklimaat ideaal voor Chardonnay. De percelen met chardonnay bevinden zich op een hoogte van zo’n 1500 meter. Voor deze druif ideaal, omdat de hoogte niet alleen zorgt voor een langzame rijping, maar ook voor goede zuren en veel aroma, door een groot verschil tussen de temperaturen overdag en ’s nachts. Het Chardonnay-fruit van de Adrianna wijngaard heeft een puurheid en mineraligheid die typisch is voor deze wijngaard, en die nergens anders in Mendoza wordt gevonden. De druiven worden pas begin april geoogst. De opbrengsten zijn extreem laag, met niet meer dan 20 hectoliter per hectare. Volgt een strikte selectie, zowel in de wijngaard als in de kelder. De gisting vindt volledig plaats op vaten van Frans eikenhout, waarvan de helft nieuw. Voor de gisting worden alleen de natuurlijke gisten gebruikt. De Chardonnay ondergaat in zijn geheel de appelmelkzuur gisting en rijpt in totaal 12 maanden op barrique op de achtergebleven gistcellen. Het levert een bijzondere wijn op, subtiel en krachtig tegelijk, met een uitgesproken levendigheid. ‘Alta’ in twee opzichten: van een ‘hoge’ wijngaard, maar ook van een ‘hoge’ kwaliteit.

Serveer Catena Alta Chardonnay bij vette vissoorten, wit vlees

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodega Catena Zapata
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal18

Bodega Catena Zapata

Bodega Catena Zapata heeft een historie van 4 generaties lang en staat bekend om hun wijnen van hoogstaande kwaliteit en hun Malbec druif ontwikkeling. Onder andere het planten van deze druif op grote hoogte (waarbij iedereen dacht dat Nicolás Catena gek was geworden ) pakte geweldig uit. Er werd jarenlang gewerkt in specifieke Malbec wijngaarden en de Cahors Malbec werd zelfs gekloond zodat deze de beste kwaliteit zou brengen. Porbeer ze zelf en bestel je Catena Zapata wijnen hier en geniet thuis van de mooie Catena wijnen.