• Catena Alta Cabernet Sauvignon

Catena Alta Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 84 Spaarpunten i
28,95

Catena Alta Cabernet Sauvignon is diep robijnrood van kleur en heeft een heerlijk zachte kruidige geur in combinatie met mint, cassis, vanille en een vleugje leer. Zacht en romig van smaak, niet te zwaar door frisse tonen en aangename zuren.

Catena Alta Cabernet Sauvignon is het resultaat van druiven die afkomstig zin van verschillende stukken wijngaard die apart verwerkt en vergis zijn. Op die manier kan voor deze wijn de ideale mix van wijngaarden en druiven worden gemaakt. Door voor deze Catena Alta Cabernet Sauvignon druiven van verschillende herkomst en hoogte te gebruiken wordt de wijn extra veelzijdig en complex. Er zijn druiven in verwerkt die een strikte selectie zijn van drie wijngaarden. La Pirámide in Agrelo (op 940 meter hoogte, aangeplant in 1982), de Domingo wijngaard in Villa Bastias (op 1080 meter hoogte) en de Nicasia wijngaard, op maar liefst 1500 meter. De eerste druiven komen half maart binnen, en de laatste druiven worden pas eind april geoogst, vergelijkbaar met eind oktober op het noordelijk halfrond, dus na een lange rijpingsperiode. Door een lange gisting en weking op de schillen krijgt de wijn veel diepgang. Een deel van de wijn wordt zelfs op hout vergist. Rijping vindt plaats op Franse vaten, waarvan 80% nieuw, gedurende 18 maanden. Het is een Cabernet Sauvignon met een bijzondere typiciteit van de druif, elegant, levendig en subtiel.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Catena Zapata
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5

Bodega Catena Zapata

Bodega Catena Zapata heeft een historie van 4 generaties lang en staat bekend om hun wijnen van hoogstaande kwaliteit en hun Malbec druif ontwikkeling. Onder andere het planten van deze druif op grote hoogte (waarbij iedereen dacht dat Nicolás Catena gek was geworden ) pakte geweldig uit. Er werd jarenlang gewerkt in specifieke Malbec wijngaarden en de Cahors Malbec werd zelfs gekloond zodat deze de beste kwaliteit zou brengen. Porbeer ze zelf en bestel je Catena Zapata wijnen hier en geniet thuis van de mooie Catena wijnen.