Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Reserva Viognier

Casa Silva Reserva Viognier

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Hoe smaakt Casa Silva Reserva Viognier?

Casa Silva Reserva Viognier is lekker aromatisch witte wijn met tonen van perzik en honingmeloen en een vleugje kaneel en honing. Fruitig en frisse wijn met lichte tinteling, vol van smaak met aangename zuren. Een mooie wijn om bij te eten.

Hand geplukte viognier druiven

De Viognier druiven worden rond half maart met de hand geplukt op het Lolol-estate van Casa Silva. Bij binnenkomst in de kelder vindt nog een tweede, handmatige selectie plaats en worden de druiven gekoeld tot onder 5°C. De druiven worden direct geperst en ondergaan een gisting van ongeveer drie weken op 16 graden. 10% van de wijn rijpt nog drie maanden op barriques van Frans eiken, dit voor een vleugje vanille de overige 90% rijpt in roestvrijstalentanks.

Chileense Viognier uit de Colchagua Valley

Voor de viognier druif is Lolol wijngaarde in Colchagua Valley een ideale plek. De grond is niet echt vruchtbaar en hierdoor moeten de wortels van de druivenstokken diep gaan voor een beetje voeding. Daarnaast is een een warm gebied met grote temperatuursverschillen. Deze druif heeft warm weer nodig om te rijpen, maar de frisheid van de oceaan die je hier 's ochtends en 's avonds voelt is van groot belang voor de ontwikkeling van de juiste zuurgraad in de druiven. Hierdoor wordt de Casa Silva Reserva Viognier niet log en heeft het een aangename frisse toon.

Wat eet je bij Casa Silva Reserva Viognier?

Deze Viognier is heerlijk bij gerechten uit de Aziatische keuken; denk aan zoet- zure gerechten, sushi, sashimi of kip teriyaki. Ook erg lekker bij  knoflookgarnalen en tonijntartaar met een vleugje wasabi.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant