• Casa Silva Reserva Viognier

Casa Silva Reserva Viognier

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,50

Casa Silva Reserva Viognier is lekker aromatisch, perzik en honingmeloen met hinten van kaneel en honing. Fruitig en frisse wijn met lichte tinteling, full bodied en met een goede zuurgraad. Heerlijke wijn om bij te eten.

De Viognier druiven worden rond half maart met de hand geplukt op het Lolol-estate van Casa Silva. Bij binnenkomst in de kelder vindt nog een tweede, handmatige selectie plaats en worden de druiven gekoeld tot onder 5°C. De druiven worden direct geperst en ondergaan een gisting van ongeveer drie weken op 16 graden. 10% van de wijn rijpt nog drie maanden op barriques van Frans eiken, voor een vleugje vanille de overige 90% rijpt in roestvrijstalentanks.

Voor de viognier druif is Lolol een ideale plek. Deze druif heeft warm weer nodig om te rijpen, maar de frisheid van de oceaan die je hier voelt, in het westelijke deel van Colchagua Valley, is van groot belang voor een juiste zuurgraad in de wijnen.

Wijn- spijsadvies voor bij Casa Silva Reserva Viognier: Perfect gezelschap van de Aziatische keuken; denk aan sushi, sashimi of kip teriyaki. Mooie combinatie met knoflookgarnalen en tonijntartaar met een vleugje wasabi.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.