Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Reserva Syrah

Casa Silva Reserva Syrah

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Casa Silva Reserva Syrah

Deze Chileense Syrah heeft een donkere robijn rode kleur. De aroma's zijn krachtig en vol rijp fruit met kaneel en een hint van specerijen. Sappig van smaak met kenmerken van heerlijk fruit en chocola, zwarte olijven en het bekende Syrah pepertje. De wijn is soepel met zachte zuren, volle tannines die overgaan in de krachtige afronding. 

Hoe wordt Casa Silva Reserva Syrah gemaakt?

De druiven van de Casa Silva Reserva Syrah zijn afkomstig van de Lolol wijngaarde in Colchagua Valley. De druiven worden hier perfect rijp, zonder hun frisheid te verliezen en dat levert een mooie rijpe en uitgebalanceerde syrah op. De druiven worden met de hand geoogst, voorgeselecteerd aan de hand van kwaliteitsclassificatie en rijpheid en ondergaan vervolgens een koude inweking op de schillen van zes dagen. Daarna volgt een korte gisting op de schillen van niet meer dan 8 dagen, om de wijn niet te hard en te droog te maken. Afronding door een rijping op vaten van Frans eikenhout gedurende een half jaar voor 65% van de wijn. De rest blijft op roestvrij staal, om het fruit mooi vast te houden.

Wijn- spijsadvies bij de Casa Silva Reserva Syrah

Deze krachtige en sappige rode wijn is de perfecte partner voor een sterk en smaakvol vleesgerecht. Denk aan lamsvlees (lamskoteletjes van de barbecue), ook wild zoals gebraden eend of hert zijn een goede aanvulling voor de Syrah. Smaakt ook fantastisch bij huisgemaakte steak en kidney pie.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol14.5%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant