• Casa Silva Reserva Syrah

Casa Silva Reserva Syrah

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,50

Casa Silva Reserva Syrah heeft een intens zwart, robijnen kleur. Krachtige aroma's van rijp fruit en kaneel met hinten van specerijen. Sappig in de mond met kenmerken van heerlijk fruit en chocola, zwarte olijven, peperig. Soepele Syrah met zachte zuren, volle tannine die leiden tot een krachtige afronding. 

Een klassiek voorbeeld van de mogelijkheden van Syrah in de Chileens Colchagua Valley, een gebied met meer dan 30 belangrijke international prijzen en onderscheidingen in de laatste acht wijnjaren. Een groot deel van de druiven komt van de bekroonde Syrah wijngaard in Lolol. “Meer beschaafd dan de meeste Syrah op dit prijsgebied”(07) International Wine Cellar."

Deze Cuvée Colchagua Syran van Casa Silva is een selectie van druiven uit verschillende wijngaarden in Colchagua Valley, met de nadruk op die van het estate in Lolol, vrij koel en westelijk in het dal. De druiven worden hier perfect rijp, maar zonder hun frisheid te verliezen, en daarmee een fijn pepertje. Dat levert een mooie rijpe en uitgebalanceerde syrah op.

De druiven worden met de hand geoogst, voorgeselecteerd aan de hand van kwaliteitsclassificatie en rijpheid en ondergaan vervolgens een koude inweking op de schillen van zes dagen. Daarna volgt een korte gisting op de schillen van niet meer dan 8 dagen, om de wijn niet te hard en te droog te maken. Afronding door een rijping op vaten van Frans eikenhout gedurende een half jaar voor 65% van de wijn. De rest blijft op roestvrij staal, om het fruit mooi vast te houden.

Wijn- spijsadvies bij de Casa Silva Reserva Syrah: Deze krachtige en sappige wijn is de perfecte partner voor een sterk en smaakvol vleesgerecht. Lamskoteletjes (van de barbecue), wild, gebraden eend evenals hert zijn een goede aanvulling voor de Syrah. Smaakt ook fantastisch bij huisgemaakte steak en kidney pie.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol14.5%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.