• Casa Silva Reserva Sauvignon Gris

Casa Silva Reserva Sauvignon Gris

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,50

Casa Silva Reserva Sauvignon Gris heeft een groengele kleur en een heerlijk intens aroma van verse citrus, bloemen, banaan en ananas. Jonge en frisse wijn, vol van smaak met aangename natuurlijke zuren en een lange elegante afdronk. Werkelijk iets bijzonders.

Casa Silva Reserva Sauvignon Gris is een zeldzame wijn en wordt gemaakt van de oudste Sauvignon Gris ranken in Chili en waarschijnlijk van de wereld. Een historische wijngaard aangeplant in 1912 met originele pre-phyllloxera ranken meegenomen uit Bordeaux door de eerste generatie van de Silva familie. Deze oude stokken leveren een wijn op met een bijzondere diepgang en concentratie, maar ook altijd met mooie zuren en een opwekkende frisheid. Een van de bijzondere ‘eigen’ specialiteiten van Casa Silva, die ook werkelijk niemand anders heeft.

De druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst nog eens gesorteerd bij binnenkomst. Geen koude inweking, maar directe persing van de druiven bij binnenkomst. Alcoholische gisting gedurende ruim drie weken op niet meer dan 13 graden, perfect voor het fruit in de wijn.

Wijn- spijsadvies bij de Casa Silva Reserva Sauvignon Gris: Deze wijn is een perfecte combinatie met zeevruchten, vooral delicatessen zoals oesters, kaviaar en witvis. Ook mooi samen met tonijn, ceviche en zeebaars. Past ook bij lichtere maaltijden zoals een pittige salade. Als een aperitief is de wijn heerlijk met zeevruchten, cashew noten, knoflook paddestoelen of blauwe kaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Sauvignon Gris
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol13%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant