• Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc

Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc

Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc heeft karakteristieke aroma's van frisse vruchten als citrus, grapefruit en witte perzik. Stevige, maar uitgebalanceerde zuurheid van rijp fruit met hinten van grapefruit en abrikoos. Mooie rijpe stijl sauvignon blanc, mooie zuren, heerlijke weelderig en zacht. De afdronk is lang met minerale hinten.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 33 Spaarpunten
11,50

Uitgebreide omschrijving

Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc heeft karakteristieke aroma's van frisse vruchten als citrus, grapefruit en witte perzik. Stevige, maar uitgebalanceerde zuurheid van rijp fruit met hinten van grapefruit en abrikoos. Mooie rijpe stijl sauvignon blanc, mooie zuren, heerlijke weelderig en zacht. De afdronk is lang met minerale hinten.

Deze Reserva sauvignon blanc van Casa Silva is tegenwoordig een blend van twee wijngaarden. De helft wordt geoogst in Angostura, in het warmere deel van het dal. Dit zorgt voor een rijpe stijl sauvignon. De stokken voor deze druiven zijn geplant door de eerste generatie Silva in 1912, en meegenomen uit de Bordeaux. De rest komt van het nieuwe estate in Pare­dones, waar het juist heel koel is. Dit element zorgt vooral voor frisheid en een lichte grassigheid. Een unieke stijl combinatie van de elegante oude wereld met de fruitigheid van de nieuwe wereld.

De gehele oogst is handgeplukt en met de hand gesorteerd. De oogst op beide wijngaarden wordt binnen gehaald in maart. Handselectie voor de persing om alleen de beste trossen te selecteren. De druiven worden bij binnenkomst direct gekoeld tot 5 graden. Daarna worden de hele trossen geperst, dus zonder ontsteling. Daarna volgt een alcoholische gisting van ruim drie weken op 13 graden, waardoor het fruit perfect bewaard blijft.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc: Deze verfrissende Sauvignon Blanc is een perfecte combinatie met zeevruchten, vooral oesters, mosselen en coquilles of een ceviche van zalm. Verrukkelijk met zalm, caesar salade en (groene) asperges, geitenkaas. Ook heerlijk op zichzelf.

Onderscheidingen Casa Silva Reserva Sauvignon Blanc:
Robert Parker’s Wine Advocate:”wijnhuizen zoals Casa Silva begrijpen de kunst van het maken van geweldige wijnen voor een goede prijs“. ”Veel van Casa Silva`s wijnen zijn excellente wijnen en daarnaast zeer betaalbaar.”

  • 90 punten, Tanzer’s International Wine Cellar (07 vintage)
  • 89 punten, Tanzer’s International Wine Cellar (05 & 08 vintages)

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal10

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk.

Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.