• Casa Silva Reserva Pinot Noir

Casa Silva Reserva Pinot Noir

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,50

Casa Silva Reserva Pinot Noir heeft een rode kleur met violet tinten. Krachtige en volle Pinot Noir met fruitige aroma's van aardbeien, pruimen en daarnaast vanille en kaneel. Komt licht gerijpt over, ronde tannines, smakelijk en zachte wijn met een aangename afdronk.

Geweldige kwaliteit, deze Pinot Noir uit de Colchagua Vallei, Chili`s meest geprezen wijn regio. Deze Pinot Noir wordt alleen gemaakt van Pinot Noir druiven van Casa Silva`s eigen wijngaarden. De druiven worden in maart met de hand geoogst en ondergaan een koude inweking van 12 dagen op 6 graden. Vervolgens vindt de alcoholische gisting plaats op roestvrij staal, gedurende 18 dagen, op niet meer dan 21 graden, waardoor het pinot-fruit perfect tot zijn recht komt. Afronding vindt plaats op barriques van Frans eikenhout gedurende 4 maanden, voor 70% van de wijn. De rest blijft, ook voor het fruit, op roestvrij staal.

Wijn- spijsadvies voor bij Casa Silva Reserva Pinot Noir: Fijne combinatie met charcuterie, zoals rauwe ham of gedroogde worst, pizza, of zelfs bij krachtige visgerechten, bijvoorbeeld met inktvis. De wijn is ook heerlijk met Thais, foie gras, kaas of als aperitief.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol14%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant