Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Quinta Generation White

Casa Silva Quinta Generation White

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 411 Spaarpunten i

Casa Silva Quinta Generation White is een bijzondere blend wijn met een prachtige complexe geur: rijp citrus­fruit, ananas, abrikozen, vanille en kruisbessen. Mooie volle wijn, sappig, tonen van rijp fruit perfect in balans met het hout, aangename structuur, romig, geconcentreerd en loopt uit met een lange afdronk.

Casa Silva Quinta Generation White is een blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Sauvignon Gris. Alle druiven worden met de hand geplukt. De sauvingnon blanc en -gris rijpen op roestvrij staal, chardonnay en viognier ondergaan een houtrijping van ongeveer een half jaar, om de invloed van het hout beperkt te houden..

Alle druiven komen van voorgeselecteerde premium velden van Viña Casa Silva`s wijngoed in de Colchagua Vallei.
-Sauvignon Gris en Viognier komen van de historische Angostura wijngaard geplant in 1912 door de eerste generatie van de familie.
-Viognier van Lolol, gelokaliseerd op de `Costal Shadow` van Colchagua. Waar de oceaan en continentale winden samenkomen en een unieke nacht/dag tempratuur wisseling plaatsvindt van meer dan 20+°C. bodems van graniet met oude rode klei en kwarts grind.

De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handmatig worden voor de ontsteling alleen de beste druiven geselecteerd. Directe scheiding van schillen na persing. Alcoholische gisting in roestvrij stalen tanks voor 24 dagen op 13°C. 20% van de blend ondergaat malolactische gisting in eiken houten vaten. Chardonnay, rijpt voor 7 maanden in franse eiken houten vaten. Viognier, rijpt voor 6 maanden in franse eiken houten vaten. Sauvignon Gris, roestvrij stalen tanks.

Net als de rode versie is deze wijn het witte visitekaartje van de vijfde generatie van de familie Silva. Een wijn die wordt gemaakt van de beste vaten van de estates in Colchagua Valley, zonder enige vorm van compromis. Van elke wijngaard wordt de beste wijn geselecteerd voor deze bijzondere blend. Dat betekent ook dat de blend van jaar tot jaar kan veranderen, omdat de resultaten per druif en per wijngaard van jaar tot jaar sterk kunnen verschillen. Vier componenten behoren tot de ‘vaste’ onderdelen van deze wijn: sauvignon blanc uit Paredones, zeer koel aangeplant, op niet meer dan 8 kilometer van de oceaan; sauvignon gris en chardonnay uit Angostura, bij de historische winery, en viognier uit Lolol, waar koele oceaanlucht en warmere oceaanlucht met elkaar strijden. Deze combinatie van druiven en wijngaarden levert een witte wijn op met een bijzondere complexiteit; het beste wat Colchagua Valley op dit gebied te bieden heeft.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Quinta Generation White: een ideale partner voor kreeft of king crab. Gevulde kippenborst, pasta's met vis of wit vlees, coquilles en ook sushi gaan perfect met deze wijn samen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Chardonnay
Sauvignon Blanc
Sauvignon Gris
Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Minimum aantal6

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.