Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris

Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris

Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris heeft een krachtige open geur met een mix van tropisch fruit en een vleugje groen, perzik en peer. Smaak is heel zacht en rijp, deze Sauvignon Blanc heeft een verleidelijke stijl. Een aangename en bijzondere biologische wijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
10,95
Ontvang 30 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Casa Silva hier >

Uitgebreide omschrijving

Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris heeft een krachtige open geur met een mix van tropisch fruit en een vleugje groen, perzik en peer. Smaak is heel zacht en rijp, deze Sauvignon Blanc heeft een verleidelijke stijl. Casa Silva Organic Sauvignon Blanc is een aangename en bijzondere biologische wijn.

De serie wijnen van Casa Silva zou niet compleet zijn zonder biologische wijnen. In eerste instantie is gekozen voor twee versies, een witte van sauvignon blanc en rode van carmenère. Het klimaat van Colchagua Valley is droog en warm genoeg om zonder veel zorgen rijpe druiven te oogsten, ook als ze biologisch worden verbouwd. Druiven van koelere plekken worden vermengd met wat rijpere, met een mooie balans als resultaat. Deze wijn is een blend van 85% sauvignon blanc en 15% sauvignon gris van de oude wijngaard in Angostura, geplant in 1912. Een bijzondere oorsprong voor een bijzondere wijn.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris: Deze Chileense biologische witte wijn is lekker bij een groene salade met groene asperges, geitenkaas, mosselen, maar ook fijn bij kipgerechten. Ook op zichzelf smaakt de Casa Silva Organic Sauvignon Blanc -Sauvignon Gris prima!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Sauvignon Blanc
Sauvignon Gris
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal5

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.