• Casa Silva Organic Carmenere - Cabernet Sauvignon

Casa Silva Organic Carmenere - Cabernet Sauvignon

Casa Silva Organic Carmenere - Cabernet Sauvignon is bijzonder smaakvol. De neus is vol kersen en een vleugje chocola en pruimen. Zwoel, sappig en elegante rode biologische wijn met een aangename frisheid.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 30 Spaarpunten
10,95

Uitgebreide omschrijving

Casa Silva Organic Carmenere - Cabernet Sauvignon is bijzonder smaakvol. De neus is vol kersen en een vleugje chocola en pruimen. Zwoel, sappig en elegante rode biologische wijn met een aangename frisheid.

De serie wijnen van Casa Silva zou niet compleet zijn zonder biologische wijnen. In eerste instantie is gekozen voor twee versies, een witte van sauvignon blanc en rode van carmenère. Het klimaat van Colchagua Valley is droog en warm genoeg om zonder veel zorgen rijpe druiven te oogsten, ook als ze biologisch worden verbouwd. Carmenère is voor Chili een soort ‘eigen’ druif geworden, al is hij afkomstig uit de Bordeaux. Het zonnige en warme klimaat doet de druif goed, omdat hij lang moet rijpen, onder zonnige omstandigheden. Op basis van druiven van eigen wijngaarden in Colchagua Valley is er een heerlijk fruitige wijn mee gemaakt. De rijpheid van de geoogste carmenère leent zich daar perfect voor. De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Angostura en Los Lingues, waar prachtige intense en rijpe druiven worden geoogst. Een heerlijk soepel glas rood om jong te drinken.

Door een koude inweking van acht dagen (bij 6 graden) krijgt de wijn een mooie diepe kleur en veel intens fruit. De helft van de wijn rijpt 7 maanden op barriques van Frans eiken, wat hem een fijne complexiteit geeft. Fruit en hout zijn zo perfect in balans.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Organic Carmenere - Cabernet Sauvignon: Deze rode biologische wijn is perfect bij een kebab-spies, gegrilde saucijsjes, eendenborst, licht belegen kazen of een hartige taart.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Carménère
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal14

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk.

Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.