• Casa Silva Late Harvest

Casa Silva Late Harvest

Casa Silva Late Harvest is een frisse dessertwijn. Heerlijk lichtvoetig zoet met een krachtige geur (duidelijk gewurztraminer) met bloemen, rozen, lychee, sinaasappel, zeer fruitig. Zacht zoetig van smaak en met goede zuren is hij goed in balans.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
10,45
Ontvang 30 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Casa Silva hier >

Uitgebreide omschrijving

Casa Silva Late Harvest is een frisse dessertwijn. Heerlijk lichtvoetig zoet met een krachtige geur (duidelijk gewurztraminer) met bloemen, rozen, lychee, sinaasappel, zeer fruitig. Zacht zoetig van smaak en met goede zuren is hij goed in balans.

Alle druiven komen van Viña Casa Silva’s eigen wijngaard in de Colchagua Vallei. De oogst wordt echter extreem laat binnengehaald zodat de druiven extra suikers kunnen aanmaken. De gehele oogst is handgeplukt in kleine hoeveelheden en voorgeselecteerd op de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. De oogst wordt binnen gehaald in mei. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handselectie voor de persing om alleen de beste trossen te selecteren. Persing van gehele trossen en onmiddellijke sap scheiding zonder malolactische gisting. Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks voor 24 dagen op 13°C. De gisting vindt plaats op roestvrijstaal en de wijn ondergaat geen houtrijping, om een mooie frisse stijl zoet te maken.

Net als in de Sauternes staat de beroemde sémillon aan de basis van een mooie zoete ‘laat geoogste’ wijn. Naast 56% sémillon bevat deze bijzondere blend uit 44% gewurztraminer, de druif die ook in de Elzas mooie zoete wijnen oplevert, die bovendien ook altijd goede zuren hebben. Door hem laat te plukken drogen de druiven aan de stokken een beetje in, zodat hun suikerconcentratie toeneemt. Dit levert een heerlijke zoet, maar ook absoluut niet te zware wijn op.

Wijn- spijssuggestie voor de Casa Silva Late Harvest:Heerlijk bij een zoete taart, (bijvoorbeeld aardbeientaart, donkere chocola, citroentaart, aardbeien en frambozen) of desserts met vers, zoet fruit. Casa Silva Late Harvest is ook prima als aperitief daar deze dessertwijn niet overdreven zoet is.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Vegan wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Gewurztraminer
Sémillon
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)50 cl
HoudbaarheidOp dronk, ook nog 3-5 jaar laten liggen
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.