Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Gran Terroir Viognier

Casa Silva Gran Terroir Viognier

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i

Casa Silva Gran Terroir Viognier heeft een heerlijke geur, bloemen, vanille, peer en perzik. Het is een expressieve en goed gebalanceerde wijn. Volle smaak ,elegant en tegelijk fris, mooie zuren. Een verleidelijke wijn met een uitermate lange afdronk.

Casa Silva Gran Terroir Viognier is een intense smaaksensatie van het terroir van de Lolol wijngaard in Colchagua`s ‘Costal Shadow’. Warme middagen gevolgd door erg koele nachten zijn de sleutel tot de top kwaliteit. De wijngaard van Lolol is een van de mooie nieuwe projecten van Casa Silva. Deze wijngaard ligt westelijk in Colchagua Valley, dus vrij sterk onder de invloed van de Stille Oceaan. Maar hij is niet zo koel als die in Paredones. Deze plek is dan ook ideaal voor rhônedruiven als syrah en viognier. Op deze plek leveren ze wijnen op zoals we die kennen uit de Languedoc en de zuidelijke Rhône. En het is hier koel genoeg om de zuren te behouden en te zorgen voor goede elegantie. Dat maakt deze viognier bijzonder aantrekkelijk en uitgebalanceerd.

De viognier druiven worden volledig met de hand geplukt en gesorteerd. Bij binnenkomst in de kelder worden de druiven nog met de hand geselecteerd en ontsteeld. Vervolgens vindt een koude inweking plaats van zes dagen op 6°C. Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks voor 24 dagen op 28°C. Rijping 55% op eiken houten franse vaten voor 6 maanden en 45% op roestvrijstalen tanks.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Gran Terroir Viognier: Heerlijk bij gekruide gamba's of tonijn, coquilles à la plancha, gefrituurde inktvis of risotto met inktvis, maar ook bij visgerechten uit de Thaise keuken, die iets pittig mogen zijn. Cordon Bleu, kip met kerrie of als aperitief met een stukje Gruyèrekaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant