Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Gran Terroir Syrah

Casa Silva Gran Terroir Syrah

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i

Casa Silva Gran Terroir Syrah heeft een briljant rode kleur met een paarse rand. Een syrah fijn van karakter. Met in de geur tonen van zwoel fruit, kersen en pruimen, munt en confiture. De smaak is vol, krachtig en rond, zacht en rijp terwijl de fruitgeuren wel terugkomen. De afdronk is lang en intens met mooie tannines.

De wijngaard van Lolol is een van de mooie nieuwe projecten van Casa Silva. Deze wijngaard ligt westelijk in Colchagua Valley, dus vrij sterk onder de invloed van de Stille Oceaan. Maar hij is niet zo koel als die in Paredones. Deze plek is dan ook ideaal voor een wat rijpere stijl syrah, zoals we die kennen uit de Languedoc en de zuidelijke Rhône. En het is hier koel genoeg om de zuren te behouden en te zorgen voor goede elegantie.

De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomt. Handselectie voor en na de ontsteling om alleen de beste druiven te selecteren. Pre-fermentatie gisting voor 8 dagen op 8°C. alcoholische fermentatie voor 14 dagen op 28°C. post gefermenteerde gisting gedurende 10 dagen gevolgd door een malolactische gisting in Franse eiken houten vaten.
Rijping 90% op eiken houten franse vaten voor 10 maanden en 10% op roestvrijstalen tanks.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Gran Terroir Syrah: Lekker in combinatie met pasta, rood vleesgerechten. Lamsvlees van de grill, wildgerechten, stoofschotel met konijn en pruimen, gegrilde eendenborst.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Syrah - Shiraz
Viognier
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant