Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Cool Coast Syrah

Casa Silva Cool Coast Syrah

Casa Silva Cool Coast Syrah is een zachte en levendige chileense syrah. Krachtig aroma met pepertje, rood fruit, pruimen en kersen. De smaak is weerderig met zoethout en frisse tonen. Mooie elegante stijl syrah.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
17,95
Ontvang 51 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Casa Silva hier >

Uitgebreide omschrijving

Casa Silva Cool Coast Syrah is een zachte en levendige chileense syrah. Krachtig aroma met pepertje, rood fruit, pruimen en kersen. De smaak is weerderig met zoethout en frisse tonen. Mooie elegante stijl syrah.

De druiven worden met de hand geoogst waarna ze bij binnenkomst met de hand worden geselecteerd, dit om alleen het beste fruit te gebruiken. Eerst volgt dan een koude inweking van 9 dagen, bij een temperatuur van 6 graden. Dit geeft de wijn kleur en fruit. Vervolgens gist de wijn drie weken op vrij lage temperaturen, zo tussen de 25 en 28 graden, eveneens om het fruit optimaal te behouden. Rijping van 50% van de wijn vindt plaats op Franse eikenhouten vaten van een en twee jaar oud, gedurende 10 maanden.

Een van de nieuwste projecten van de dynamische familie Silva is de wijngaarden in Paredones, in de heuvels bij de kust, op slechts 8 kilometer afstand van de oceaan. Als je hierheen rijdt, voel je het koeler worden. Het verschil is enorm. Overdag wordt het eigenlijk nooit warmer dan een graad of 26, en dat is voor Chileense begrippen uitzonderlijk. Na de pinot noir en de sauvignon blanc is deze syrah de derde wijn uit Paredones die door Casa Silva wordt gelanceerd. Op deze koele plek levert de syrah-druif een wijn op met een frisheid en subtiliteit die doet denken aan de wijnen uit de noordelijke Rhône. Werkelijk iets bijzonders.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Cool Coast Syrah: Heerlijk bij rood vlees van de barbecue, in combinatie met groenten die in de oven zijn geroosterd. Lekker bij belegen kazen of harde geitenkazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal3

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant