Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Cool Coast Pinot Noir

Casa Silva Cool Coast Pinot Noir

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 321 Spaarpunten i

Casa Silva Cool Coast Pinot Noir heeft een elegante stijl. Veel rood fruit in de neus zoals aardbeien, kersen en granaatappel met subtiele tonen van kaneel wat voor meer complexiteit zorgt. De smaak is sappig met zoete framboos en wild fruit, rokerig, aards. Door het koele klimaat heeft de wijn een verfrissende mineraliteit, zachte tannines en een elegantie

De gehele oogst is hand geplukt in kleine hoeveelheden. De druiven worden vooraf geselecteerd in de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handmatige selectie voor en na de ontsteling om alleen de allerbeste druiven over te houden. De druiven worden gelijk in een tank geplaatst, er vind dus geen kneuzing of persing plaats.
Alcoholische vergisting van het sap bij 24-28 °C gedurende 21 dagen. Rijping In twee jaar oude Frans eiken houten vaten voor 12 manden.

Paradones is de eerste wijngaard van de ‘Cool Coast’ regio in Colchagua Valley. Gelegen in de heuvels bij de kust, op slechts 8 kilometer afstand van de oceaan. Als je hierheen rijdt, voel je het koeler worden. Het verschil is enorm. Sterk beïnvloed door de Humboldtstroom die een koele dichte mist veroorzaakt in de zomermaanden, waardoor de temperatuur nooit boven de 26°C komt. (en dat is voor Chileense begrippen uitzonderlijk) Een terroir van graniet met rode klei en kwarts gravel. Ideaal voor pinot noir, een druif die alleen onder zeer koele omstandigheden gedijt. Dit levert een wijn op met de complexiteit en subtiliteit die ongekend is voor Chileense pinot noir.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Cool Coast Pinot Noir: Liefst iets gekoeld serveren. Lekker bij sushi, zalmcarpaccio vis en wit vlees met champignons en kruiden. Daarnaast ook smakelijk bij pasta en pizza, een mooie wildpaté, eend, gerechten met kalfsvlees, groene salades met stukjes rookspek.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant