• Casa Silva Coleccion Sauvignon Blanc
Actie

Casa Silva Coleccion Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
9,95 8,95

Casa Silva Coleccion Sauvignon Blanc heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. Een typische Sauvignon Blanc frisse aangename aroma’s van tropisch fruit. Verfrissend in de mond, mooi gebalanceerd met hinten van mango's, kiwi en roze grapefruits, zachte afdronk, met fijne zuren.

De met de hand geoogste Sauvignon Blanc druiven gaan direct in de pers, waarbij de hele trossen worden geperst. Daarna vindt de gisting plaats op roestvrij staal, gedurende drie weken, op 13 graden, met een fruitige en spetterende sauvignon als resultaat.

De druiven zijn afkomstig uit Angostura, van de mooie oude sauvignon-wijngaarden bij de oude winery, geplant in 1912, dus inmiddels meer dan een eeuw oud. Voor Chileense begrippen heel bijzonder. Dit levert een krachtige sauvignon op, met heerlijk rijp tropisch fruit. Een ideale, rijpe en gulle sauvignon blanc.

Wijn- spijssuggestie voor de Casa Silva Coleccion Sauvignon Blanc: Deze frisse wijn smaakt geweldig met gebakken groenten, visterrine, groene asperges, verse salades of zachte (geiten)kazen. Tevens is deze wijn heerlijk bij schaal- en schelpdieren.
Serveertemperatuur 10 - 12 C°

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant