Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Chardonnay Semillon

Casa Silva Chardonnay Semillon

Witte wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Casa Silva Chardonnay Semillon is helder geel van kleur. Aroma's komen fris over, mooi krachtig wit, meloen, limoen, perzik, citrus van de chardonnay. Deze blend heeft een zacht en sappig mondgevoel met hinten van tropisch fruit, goede zuren en fijne frisheid.

De druiven, 85% Chardonnay en 15% Semillon, zijn afkomstig van één van 's werelds oudste wijngaarden (aangeplant in 1912) geweldig van kwaliteit. (uit Colchagua Valley, Chili's meest onderscheiden wijngebied) Alle Chardonnaydruiven komen van de beste locaties van Viña Casa Silva’s wijngaarden in Colchagua Valley. De Semillon druiven komen van het Angostura wijngoed, geplant in 1912 van de originele pre-phylloxera ranken, meegebracht uit de Bordeaux door de eerste generatie van de familie.

De gehele oogst is handgeplukt in kleine hoeveelheden, en voorgeselecteerd in de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. Zowel de Chardonnay als de Semillon oogst men in maart. Druiven worden bij aankomt gelijk gekoeld naar 5°C. Handmatige selectie voor de persing om alleen de beste druiven te gebruiken. Na de persing onmiddellijke mostscheiding om verdere gisting te voorkomen. Alcoholische vergisting in roestvrijstalen tanks voor 20 dagen. Ook het rijpen van de wijn vindt plaats in roestvrijstalen tanks.

Wijn- spijssuggestie voor de Casa Silva Chardonnay Semillon: Deze frisse wijn is een perfecte combinatie met witvisgerechten en groente risotto. Ook heerlijk met zachte, witte kazen.

Onderscheidingen:

  • Robert Parker’s Wine Advocate:”wijnhuizen zoals Casa Silva begrijpen de kunst van het maken van geweldige wijnen voor een goede prijs. “ ”Veel van Casa Silva`s wijnen zijn excellente wijnen en daarnaast zeer betaalbaar.”
  • VITIS (Chili`s meest erkende wijn magazine) “met deze Blend van traditie en avant garde behaalde Casa Silva niet alleen de eerste podium plaatsen in 2003, 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009, maar hielp het ook de Chileense wijnindustrie naar een hoger niveau.”

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Chardonnay
Sémillon
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant