Login en profiteer van extra voordeel
  • Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere

Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere

Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere is een intens robijnrode wijn met aroma's van rood fruit, zwarte bessen en zwarte peper. Rijke rode wijn, harmonieus en fruitig van smaak met een aangename lange afdronk.

Rode wijn uit Chili

De wijngaarden liggen in Colchagua Valley, Chili’s meest geprezen wijnregio, waar de Cabernet Sauvignon- en Carmeneredruiven afkomstig zijn van de originele 19de eeuwse stokken die door de eerste generatie Silva meegebracht zijn uit Saint-Émilion. 

Handgeplukte druiven voor Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere

De gehele oogst wordt handgeplukt in kleine hoeveelheden. De druiven worden vooraf in de wijngaard geselecteerd volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. Men oogst van maart tot april. Met de hand gesorteerd voor het ontstelen. Alcoholische vergisting in roestvrijstalen tanks gedurende 13 dagen op 25°C. Afloop en malolactische gisting. De rijping vindt plaats op roestvrijstalen tanks.

Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere combineren met gerechten

Deze rode wijn uit Chili is heerlijk met authentiek huiselijk eten als een stoofpot of worstjes met aardappelpuree. De wijn past ook perfect bij oosterse gerechten, zoals kebab.

Bestel Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Casa Silva Cabernet Sauvignon Carmenere online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Carménère
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant