• Casa Silva Altura 2008

Casa Silva Altura 2008

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 237 Spaarpunten i
79,95

Casa Silva Altura 2008 is de icoonwijn van Casa Silva. Een bijzondere wijn met een levendige, intens diepe robijnrode kleur. De geur is elegant en complex met hinten van rijp, rood fruit, bramen en gedroogde pruimen. Excellente balans tussen fruit en Frans eikenhout. De smaak is intens, vol, rijk en expressief met een zeer lange afdronk.

Casa Silva Altura 2008 is een bijzondere wijn, alleen gemaakt in de beste oogstjaren. De naam Altura wat ‘hoogte’ betekent, staat voor de zoektocht naar de hoge kwaliteit van deze wijn. Gelimiteerd op 13500 flessen waarbij het etiket op fles genummerd is. Alle druiven ( Carmenère, Cabernet Sauvignon, Syrah en Petit Verdot)  voor de Casa Silva Altura komen van speciaal geselecteerde premium wijngaarden van Viña Casa Silva in Los Lingues, gelegen aan de voet van het Andesgebergte. Een extreem droog terroir met een uniek microklimaat en bijna geen ochtenddauw door een lokale Andeswind. Exceptionele bodems van alluvio-colluvium met geweldige afwateringseigenschappen.

De gehele oogst is handgeplukt in kleine hoeveelheden en voorgeselecteerd op de wijngaard volgens strikte kwaliteitsclassificatie en rijpheid. De oogst wordt binnen gehaald in april. De druiven worden gekoeld naar 5°C na aankomst. Handmatige selectie voor en na de ontsteling om alleen de beste druiven over te houden. Pre-fermentaire maceratie gedurende 12 dagen op 8°C. Alcoholische vergisting in roterende vaten gedurende 14 dagen op 28°C. Post-fermentaire maceratie gedurende 12 dagen, gevolgd door malolactische gisting in Franse eikenhouten vaten. 14 maanden op Franse eikenhouten vaten.

Wijn- spijsadvies voor bij de Casa Silva Altura: Past perfect bij fazant, (gekruid) vlees zoals lamsvlees met rozemarijn, Duck a l'Orange of Beef Wellington.

Onderscheidingen Casa Silva Altura:

  • 92+ punten, Robert Parker’s Wine Advocate (04 vintage)
  • 93 punten, International Wine Review (04 vintage)
  • 92 punten, The Octavian Vault Library Collection, Best Chilean of 2004 vintage
  • 92 punten, Tanzer’s International Wine Cellar (03 vintage)
  • 94 punten, wine-pages.com (04 vintage)
  • 95 punten, Wine Access, Canada (99 vintage)
     

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Casa Silva
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Carménère
Petit Verdot
Syrah - Shiraz
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal1

Casa Silva

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’. Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de sauvignon blanc en pinot noir profiteren hier enorm van.

Misschien ook interessant