• Carmen Reserva Premier Sauvignon Blanc

Carmen Reserva Premier Sauvignon Blanc

Carmen Reserva Premier Sauvignon Blanc is een fruitige wijn met een heerlijk intens en aanhoudende frisse aroma's zoals limoen, citrus fruit en een vleug buxus. Een droge witte wijn, fris van smaak en een oppeppend zuurtje en een milde afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
8,65
Ontvang 24 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Carmen Vineyards hier >

Uitgebreide omschrijving

Carmen Reserva Premier Sauvignon Blanc is een fruitige wijn met een heerlijk intens en aanhoudende frisse aroma's zoals limoen, citrus fruit en een vleug buxus. Een droge witte wijn, fris van smaak en een oppeppend zuurtje en een milde afdronk.

Serveer Carmen Reserva Premier Sauvignon Blanc als aperitief of bij oesters, garnalen, groene salades, wit vlees.

De Sauvignon Blanc druiven staan aangeplant in de koelere wijngaarden. Casablanca Valley is zo’n streek, waar de koelte van de Pacific zorgt voor de perfecte omstandigheden voor het maken van frisse Sauvignons. De druiven worden hier mooi rijp, maar omdat ze langer blijven hangen aan de stok, behouden ze ook hun zuren. Door de grotere temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn ze tegelijk krachtiger van smaak. De wijn krijgt een heerlijk exotisch karakter door vergisting op een zeer lage temperatuur, zo rond de 12 °C. Voorafgaand aan de gisting weekt de wijn maar liefst tien dagen op de schillen bij een temperatuur van 3º - 4ºC, waardoor hij extra veel kracht en smaak krijgt. Met een rijping op de ‘lie’, de afgestorven gistcellen, wordt de opvoeding voltooid. Ook hierdoor wint de wijn aan complexiteit en smaak. Het levert een heerlijk glas Sauvignon op, sappig, elegant, open, met een uitgesproken frisheid.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Casablanca Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant