• Carmen Reserva Premier Pinot Noir

Carmen Reserva Premier Pinot Noir

Rode wijn uit  Leyda ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,65

Carmen Reserva Premier Pinot Noir heeft aroma's van zwarte kersen en confiture, vleugje koffie, vanille. Fijne kruidigheid, warm met een mooie aardse toon. De smaak is vol en krachtig, zacht en rijk, met kruiden, specerijen en een fluweelzachte afdronk. Volle geconcentreerde krachtige rode wijn met aanhoudende afdronk.

De Pinot Noir is in Chili sterk in opkomst. Dat komt vooral omdat men in de loop der jaren steeds beter heeft begrepen in welke streken hij het beste kan worden aangeplant. Pinot noir is een gevoelige druif, oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne. Hij gedijt alleen op koele plekken met gedurende het verloop van de dag genoeg temperatuurverschil. Aanplant niet te ver van de koele Pacific is dan ook de enige optie. Leyda Valley is een van de nieuwe koele streken in Chili, dicht bij de oceaan, waar Pinot Noir het voortreffelijk doet. Dit dal ligt ten westen van Santiago, niet al te ver van Casablanca Valley, waar het eveneens mooi koel is, zodat de omstandigheden perfect zijn voor Pinot Noir. Dat proef je in deze wijn, die een mooie balans heeft en typisch Pinot-fruit. Hij krijgt een fijne vanilletoon door de rijping op Franse barriques.

Wijn- en Spijs combinaties met Carmen Reserva Premier Pinot Noir

Mooi bij wildgerechten -wild zwijn, hert- lamsrollade, gerijpte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Chili
Wijnstreek Leyda Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant