• Carmen Reserva Premier Carmenere

Carmen Reserva Premier Carmenere

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.4
Beschikbaarheid: Nog 13 op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,99

Carmen Reserva Premier Carmenere is een een rode wijn met een intnse, violet-robijnrode kleur. In de geur is de wijn fruitig met tonen van pruimen, kersen en moerbeibomen. Het heeft ook een plantaardige rand van rijpe rode peper. De smaak is complex met tonen van jam, spinazie en chocolade. Door rijping op in houten vaten krijgt deze wijn aangename rokerige en toasttonen, die de smaak van specerijen kenbaar maakt. De textuur is zacht, met afgeronde tannines en medium body.

Carmen Reserva Premier Carmenere is een heerlijke wijn om zo te drinken maar past vanwege zijn soepelheid bij een grote diversiteit aan gerechten. Het is dan ook een prima huiswijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Carménère
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal13

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant