• Carmen Reserva Premier Cabernet Sauvignon

Carmen Reserva Premier Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,65

Carmen Reserva Premier Cabernet Sauvignon is een heerlijke elegante rode wijn met een zacht karakter. Cabernet Sauvignon is een klassieke Bordeaux-druif maar deze Chileense versie barst van het fruit zoals kersen en pruimen. Compex aroma en smaak als gevolg van een langere rijping op houten vaten waardoor de vanille, geroosterde en gerookte tonen aanwezig zijn. Mooie volle levendige wijn met aangename zuren en ronde tannines.

Serveer Carmen Reserva Premier Cabernet Sauvignon bij rood vlees, pittige worstjes, stoofpot of diverse soorten kaas.

Bij het maken van deze Cabernet Sauvignon Reserva wordt er naar gestreefd een rijpe en krachtige wijn te maken, die tegelijk ook alle kenmerken heeft van een Cabernet uit de Oude Wereld, door een bijzondere frisheid en levendigheid. De Cabernet staat aangeplant in Colchagua Valley, in een gematigd klimaat op een fraaie bodem van rivierklei en rolkeien. Met opbrengsten die rond de 70 hectoliter per hectare liggen kan een uitgesproken soepele en zachte Cabernet worden gemaakt. Een koude inweking van maar liefst tien dagen geeft de wijn extra fruit en kleur. Door het perfect rijpe fruit kon er een gisting van maar liefst vijf weken worden gedaan, om hem veel kracht en intensiteit te geven. Bij een gisting op een vrij lage temperatuur, van rond de 26 ºC blijft het fruit in de wijn mooi bewaard. Van de wijn rijpt 80% gedurende 10 maanden lang op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Dat is genoeg om hem een aangename vanilletoon te geven, zonder dat het ten koste gaat van het fruit. De rest blijft op roestvrij staal, voor nog wat extra frisheid. Door toevoeging van een scheutje Carmenère krijgt hij een klein subtiel pepertje en een lichte kruidigheid. Heerlijk soepel en tegelijk mooi smaakvol rood.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal3

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant