• Carmen Insigne Carmenere

Carmen Insigne Carmenere

Rode wijn uit  Central ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 16 op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,25

Carmen Insigne Carmenere is echt een aanrader voor wie deze bijzondere druif eens wil uitproberen. Een soepele rode wijn met een zwoele geur van confiture, chocola, rijpe pruimen en een klein pepertje. De smaak is krachtig en toch elegant, fluweel achtig, sappig en helemaal niet zwaar.

Serveer Carmen Insigne Carmenere bij lamskoteletten met provencaalse kruiden, gegrild vlees, pasta, belegen kazen

De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994 ontdekte dat het een andere druif was dan de Merlot waarvoor hij werd aangezien. Hij levert wijnen op met een heel eigen karakter. De wijn wordt gemaakt op een soepele manier, om er direct jong van kunnen te genieten. Net als bij de andere wijnen uit deze serie wordt een koude inweking toegepast op 4-5ºC. Ook de gisting op de schillen vindt plaats op een vrij lage temperatuur, van zo’n 25ºC, voor het behoud van het fijne fruit van de Carmenère. Vervolgens heeft een deel van wijn gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Dat zorgt voor een mooie afronding van een wijn die het toch vooral moet hebben van zijn heerlijke fruit.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Carménère
Wijnland Chili
Wijnstreek Central Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal16

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant