• Carmen Insigne Cabernet Sauvignon

Carmen Insigne Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  Central ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,25

Carmen Insigne Cabernet Sauvignon is helder granaatrood van kleur met intense aroma's van rood- zwart fruit en een vleugje munt. Elegant van smaak deze Chileense rode wijn. Soepel en toegankelijk met tonen van kersen, zwarte bessen en pruimen in combinatie met lichte specerijen  die over gaan in een fruitige afdronk. Al met al een Cabernet Sauvignon die de moeite van het ontdekken waard is!

Een Cabernet Sauvignon moet de een wijn zijn die het niet al te moeilijk maakt om hem te ‘ontdekken’. Cabernet Sauvignon krijgt gauw wat zuren en hardheid, maar deze wijn moet fruitig en soepel zijn, en tegelijk kenmerkend blijven voor de Cabernet Sauvignon, dus een wijn met karakter. Daarvoor worden de druiven voor de Carmen Insigne Cabernet Sauvignon geplukt als ze mooi rijp zijn, maar zeker niet overrijp. Ze worden met de hand geplukt, om elke beschadiging van de druiven –die ten koste zou gaan van het fruit- te voorkomen. Omdat de druiven perfect gezond zijn, kunnen ze maar liefst acht dagen een koude inweking op de schillen ondergaan, op een temperatuur van rond de vijf graden. Dat geeft ‘m zijn heerlijke fruit, zonder dat hij de hardheid uit de schillen en pitjes opneemt. Na een gisting op roestvrij staal ondergaat 40% van de wijn een rijping op eiken vaten van Franse en Amerikaanse origine. Dat rondt deze Cabernet Sauvignon heerlijk af tot een soepele en zachte Cabernet.

Serveer Carmen Insigne Cabernet Sauvignon bij entrecote van de grill, stoofvlees van rund, lamsvlees, belegen kazen. Ook mooi om zo van te genieten!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Carmen Vineyards
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Chili
Wijnstreek Central Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal1

Carmen Vineyards

De basis van het succes van Carmen Vineyards ligt niet in de hypermoderne installaties, maar in de wijngaard. En daarnaast speelt het professionele team van oenologen, onder leiding van María del Pilar González uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze kwaliteitswijnen.

Alle druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden waarbij men gaat voor kwaliteit en niet kwantiteit. Hiervoor heeft men bij Carmen Vineyards de opbrengst aan banden gelegd. Dat betekent dat de wijnen krachtiger en voller van karakter zijn dan we van veel Chileense exemplaren gewend zijn. Bovendien smaken de wijnen echt naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn, ze zijn typisch als geen ander. Wie ze proeft is direct onder de indruk van de grote mogelijkheden van dit veelbelovende wijnland.

Misschien ook interessant