• Canalicchio di Sopra Brunello di Montalcino

Canalicchio di Sopra Brunello di Montalcino

Rode wijn uit  ToscaneItalië


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 138 Spaarpunten i
46,95

De Brunello di Montalcino van Canalicchio di Sopra is een bijzonder volle en robuste wijn. En het resultaat van een mix van Sangiovese druiven van verschillende wijngaarden. Dit resulteert in een Brunello di Montalcino met een frisse geur met tonen van kruiden, kersen en bessen. Zeer vol van smaak, fluweel zachte tannines, rijk zwart fruit, kruiden, tabak, vanille en drop. Eindigend met een lange rijpe afdronk.

De Sangiovese druiven zijn afkomstig van wijngaarden die bevinden zich in twee van de hoogste zones in Montalcino: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillende terroirs en exposities zorgen ervoor dat er mooi gebalanceerde wijnen van topkwaliteit geproduceerd worden. De wijn rijpt 36 maanden op Sloveens eiken en na de botteling nog 1 jaar op fles. Een zeer bijzondere wijn!

Over Canalicchio di Sopra:

Dit familiedomein van 15ha werd opgericht in 1962 door grootvader Primo Pacenti. Het is gelegen op de noordelijke helling van Montalcino temidden van de toeristische route van de Val d’Orcia. Vanaf de jaren '90 nam Pier Luigi Ripaccioli de fakkel over. In 2001 kwam de 3de generatie bestaande uit Simonetta, Francesco en Marco in het management.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Canalicchio di Sopra
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Toscane
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol14.5%