• BY.OTT Rose 2017 Cotes de Provence

BY.OTT Rose 2017 Cotes de Provence

Deze nieuwe vintage van BY.OTT Rose heeft in de neus een verleidelijk palet met fruitige tonen van abrikoos en grapefruit. De smaak is “crispy” met fruitige en minerale tonen en een voor BY.OTT kenmerkende “spicy” afdronk. Deze rosé is het meest elegant en puur in haar soort. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 45 Spaarpunten
€ 17,95
15,95

Uitgebreide omschrijving

De assemblage van BY.OTT vintage 2017 bestaat uit een harmonieuze blend met Grenache in de hoofdrol, gecomplimenteerd door Cinsault, Syrah en een vleugje Mourvèdre, afkomstig van La Moutète, maar ook van Clos Mireille en Château de Selle (allen AOC Côtes de Provence). De kracht van Domaines Ott’s zit in hun constante focus op de productie van rosé wijn (de witte en rode wijnen zijn hieraan ondergeschikt). Het hoofdproduct is de productie van de rose wijnen. Alles is daarop (in)gericht, zowel in de wijngaarden (aparte taille, specifieke bodembewerking, handmatige oogst, nauwkeurige oogstmomenten per variëteit) als in de kelder. Zoals al hun rosé’s, is ook BY.OTT het resultaat van een zachte, directe persing, met een schilcontact van slechts zo’n 20 minuten. De vergisting vindt plaats in tank, waarbij opvalt dat de temperaturen mogen oplopen tot 22 à 23 ºC. Daardoor is het aroma van jonge Ott niet zo sterk bepaald door vergistingsaroma’s, die rosé doorgaans een nogal snoeperige geur geven.

BY.OTT rose een absolute aanrader en niet alleen om "eenvoudig" op het terras van te genieten. BY.OTT rose kan zeker ingezet worden als begeleider bij diverse gerechten. Denk aan lichte voorgerechten, salades, schaal en schelpdieren en zelfs in combinatie met geitenkaas komt de BY.OTT rose prachtig tot zijn recht.

Ideale serveertemperatuur: 9.5°C

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Les Domaines Ott
Druivensoort Cinsault
Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal18

Les Domaines Ott

Les Domaines Ott is waarschijnlijk de beroemdste roséproducent ter wereld. De naam (domaines - in het meervoud) geeft het al aan, ze bezitten verschillende domainen in de Provence. De drie landgoederen van Domaines Ott zijn: Het sobere Château de Selle. Het exotische Clos Mireille. De Het grootse Château Romassan ... Elk van de Domaines Ott landgoederen (allemaal gelegen in het hart van de regio) zijn het ontdekken waard. Het prachtige landschap is een portret van kleur, waarbij de uitzonderlijke omstandigheden een ziel geven aan de Domaines Ott wijnen.

In 2014 kocht Domaines Ott, dat sinds 2004 tot de groep Champagne Louis Roederer behoort, twee extra domeinen aan van de familie Duffort: Domaine de l’Hermitage in Bandol en Château La Moutète, vlakbij Cuers in AOC Côtes de Provence. Van met name die laatste aankoop, van La Moutète, komt de nieuwe Rosé By OTT, geheel en al gemaakt van druiven van eigen domeinen: Côtes de Provence rosé By OTT. Deze vervangt de Les Domaniers, die als Sélection Ott werd vermarkt en werd geproduceerd op basis van gekochte druiven en most. Het aankopen van druiven en most is verleden tijd: alle wijnen waar nu Ott* op staat, komen van eigen druiven van eigen domeinen.