• Loron Bourgogne Chardonnay Fût de Chêne

Loron Bourgogne Chardonnay Fût de Chêne

Deze Chardonnay uit de Bourgogne van Jean Loron is licht geelgoud van kleur. De Bourgogne Chardonnay combineert aroma's van bloemen en fruit als acacia en meidoorn met lichte brioche aroma's door 6 maanden houtrijping.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 48 Spaarpunten
16,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Chardonnay uit de Bourgogne van Jean Loron is licht geelgoud van kleur. De Bourgogne Chardonnay combineert aroma's van bloemen en fruit als acacia en meidoorn met lichte brioche aroma's door 6 maanden houtrijping.

Wijn- spijsadvies: Goed te combineren met vis of romige kaassoorten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Bourgogne
Jean Loron
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.